Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIĞIN GENÇ İŞADAMLARINDAN BÜYÜKELÇİ SARNIÇ’A VEDA YEMEĞİ

AZINLIĞIN GENÇ İŞADAMLARINDAN BÜYÜKELÇİ SARNIÇ’A VEDA YEMEĞİ

15
0

Batı Trakya’ya geldiği günden itibaren Türkiye ile Yunanistan arasında ticaret hacminin artması için birçok çalışmaya imza atan T.C. Gümülcine Başkonsolosu (Büyükelçi) Mustafa Sarnıç artık Batı Trakya’dan ayrılıyor. Azınlığın genç ve yetenekli işadamlarıyla defalarca biraraya gelen Sarnıç son kez onuruna verilen bir veda yemeğinde biraraya geldi. Yemekte hatıra fotografı çektirildi ve son konuşmalar yapıldı.

 

İlk önce sözü İşadamı İbrahim Halil Hasan (Neo Elektrik) aldı. Halil Hasdan özetle şunları dile getirdi.

 

“Her zaman ticarete Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere ve ticaret adamlarına göstermiş olduğunuz önemi değeri ve katkıyı hiç bir zaman unutamayız. Bu katkılardan dolayı sizlere sonsuz teşekkürlerimi şahsım ve arkadaşlarımın adına arz ediyorum. Tabi ki zaman o kadar çabuk geçiyor ki, buna yetişmek imkansız. Sizlerin buradaki göreviniz bitmet üzere olmakla beraber sizlerin buradan ayrılmanız, bizlere hüzün vermektedir. Aynı zamanda daha büyük göreve başlamanızla beraber bizleri bu sevindiriyor. Bu konuda sizleri yeni görevinizde tebrik ediyor, arkadaşlarımın adına başarılarınızın devamını diliyorum, sağlık ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum, teşekkür ediyorum, saygılarımla. ediyorum.”

 

Ardından sözü Kozlukebir eski Belediye Başkanı ve aynı zamanda İşadamı olan Halit Mehmet aldı. Halit Mehmet konuşmasında, “Geleceğin ithalatçıları sizlersiniz, Mustafa Sarnıç beyefendiyle uzun bir süre beraber çalıştığımız dönemler oldu.zor günlerimizde her zaman bizim yanımızda oldu, sorunlarımızı çözdü. Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da tekrar ülkemize Büyükelçi olarak döner ve yine birlikte oluruz” ifadelerine yer verdi.

 

Söz sırası Başkonsolos (Büyükelçi) Mustafa Sarnıç’a geldi. Sarnıç’ın işadamlarına yaptığı son konuşması yine olumlu mesajlar ve anlam içeriyordu. Görevi boyunca sürekli olarak iki ülke arasında ticaretin gelişmesi ve Yunanlı işadamlarının yanısıra Azınlıktan da genç işadamlarının çıkması için önerilerde bulunan ve gerekli yardımları yapmaya özen gösteren Sarnıç şunları söyledi:

 

“Siz çalışkan iş adamları için bereket kapısı açık olacaktır. Türkiye yanı başınızdadır.”

 

“Ben de bu yemeğin organizasyonunda emeği geçen, katkıda bulunan destek veren tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bizleri çok mutlu ettiniz. Keşke aramızda bu akşam Yunanistan Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Genel Müdürü, Selanik Türk Hava Yolları Müdürü, Ticaret Müşaviri’mizi de buraya davet etseydiniz daha iyi olurdu. Çok güzel konuşmalar yapıldı, herkese teşekkür ediyorum. Dört yıl boyunca ticari ve ekonomi ilişkilere öncülüğümüz olmuştur. İçtenlikle sizin sorunlarınıza eğildik. Bu güne kadar hepinizle değişik platformlarda görüştük. Dolu dolu dört yıl geçirmiş olduk. Neler başardık, neler başaramadık, bunun muhasebesini yapmayı zamana bırakmak gerekir. Çünkü atılan bazı işlerin adımları, hemen sonuç vermez. Bunun için bir süre beklemek gerekir. Ben iş dünyası için çok umutluyum. Çünkü Batı Trakya çok önemli bir konumda bulunuyor. Beşeri kaynkaları, doğal kaynakalrı, tarihi, coğrafyası son derece bereketli bir bölgedir.

 

“Azınlığın bekaasını, burada görüyoruz. Çünkü siz varsanız, Batı Trakya Türk Azınlığı yaşayacaktır.”

 

Siz çalışkan iş adamları için bereket kapısı açık olacaktır. Türkiye yanı başınızdadır. Ticari iş birliğini geliştirmek için çok değişik şeyler yaptık. İstanbul Ticaret Odası Meclis toplantısını ilk defa burada yaptı. Ekonomideki tüm enstürmanları harekete geçirmeye gayret gösterdik. Ticari ve ekonomi konularında üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Azınlığın bekaasını, burada görüyoruz. Çünkü siz varsanız, Batı Trakya Türk Azınlığı yaşayacaktır. Sizler aynı zamanda azınlığın geleceğinin teminatısınız, sizler olmaz iseniz, gelecek nesillere nasıl açılacak, onlara nasıl gelecek sağlayacağız. Bu itibarla sizlere değer verdik, sizler de bunun karşılığını verdiniz, sık sık toplandık, Oda’larla iş birliği yaptık. Üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Bundan sonrasını yeni Başkonsolos İlhan Şener arkadaşımızla, bu süreç devam eder. O’nunla Üsküp’te beraber çalıştığımız bir arkadaşımızdır, değerlidir, genç ve dinamiktir. İnanıyorum ki buradaki dinamikleri harekete geçirecektir. Kriz var. Sizler en az etkilenen bölgedesiniz. Çünkü sizler çalışıyorsunuz, tarım alanında bir dönüşüm var. Tarım Bakanlığı yeni bir çalışma içersindedir. Kısaca topluca bir kalkınma içindeyiz. Ayrıca keşke bir derneğiniğz, bir Oda’nız olsaydı. Çünkü bu farklı bir şey, lütfen bu konuyla ilgilenin. Ben bunun yararlı olacağını düşünüyorum. Yunanlı dostlarımızın da buna itiraz etmeyeceklerini umuyorum. Sizlerden tek dilediğim bu olabilir. Sözlerime burada son verirkne hepinize hayatınızda başarılar, bol kazançlı günler diliyorum. İnşallah bir gün başka sıfatlarla burada yada başka yakın bir bölgede oluruz.  Hepiniz dünyayı gezen insanlarsınız. Ben oradayken buyurun gelin, sizleri o Ata topraklarında gezdirelim, sizleri orada ağırlamaktan gerçekten büyük mutluluk duyacağım. Sizleri her zaman Moğolistan’a bekliyorum. Her zaman gönlümüzde, kalbimizde yaşayacaksınız. Hepinize başarılar diliyorum, çok teşekkür ediyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz