Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “AYRIMCILIK VE NEFRET SUÇLARI” KONULU ÇALIŞTAYA KATILDILAR

“AYRIMCILIK VE NEFRET SUÇLARI” KONULU ÇALIŞTAYA KATILDILAR

30
0

Avrupa’nın İslam karşıtı ve müslümanlara karşı ayrımcılıkla mücadele eden öncü kuruluşlarından EMISCO (Sosyal Uyum İçin Avrupa Müslüman İnisiyatifi) gözetiminde 19-21 Mayıs tarihleri arasında Tuzla Belediyesinin ev sahipliğiyle sivil toplum kuruluşlarına yönelik “Ayrımcılık ve Nefret Suçları” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya, AK Parti İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Tuzla Belediye başkanı Dr. Sadi Yazıcı, EMISCO başkanı Lord Nazir Ahmed, OSCE/ODIHR yetkilisi Dr. Azra Junuzovic, Avrupa Kuzey Güney Merkezi başkanı Dr. Jean Marie Heydt, AGİT Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilcisi Doç. Dr. Bülent Şenay ile AGİT ve Avrupa Konseyi uzmanları katıldı.

İslamofobi ve müslümanlara yönelik nefret suçlarını işlendiği sempozyumda Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) temsilen BTAYTD İnsan Hakları Kolu Üyeleri Esra İsmail ve Ümit Farzlı yer aldı.

Onbir Avrupa ülkesinden 50 aktivistin katılımıyla gerçekleşen uluslararası eğitim programında katılımcılara nefret suçları ve müslümanlara karşı hoşgörüsüzlük konularında kapsamlı bir eğitim verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz