Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYHAN KARAYUSUF: “ZAMAN DOLUYOR!..”

AYHAN KARAYUSUF: “ZAMAN DOLUYOR!..”

23
0

SİRİZA Rodop Milletvekili SİRİZA Merkez Komite Üyesi Ayhan Karayusuf, “Zaman Doluyor” dedi ve bir yazı kalme aldı. Karayusuf, “Seçimlerin ertesi sabahı kazanan SİRİZA olacak. Kazanan halk olacak. Toplum olarak, kolektif gücümüzle , ortak planlarla, birlik içinde ve amacımıza bağlı kalarak, geçmişteki kötü günleri karanlığa gömüp, aydınlık yarınlara bakacağız.” İfadelerine yer veriyor.

“ZAMAN DOLUYOR!..”

“Yurt içinde ve yurt dışında herkesin farkına vardığı gibi, Samaras hükümeti son günlerini yaşamaktadır. Troika, emirlerini uygulayan itaatkârlarını her geçen gün kaybediyor ve en kısa zamanda SYRİZA’nın cephe saldırısını karşılamak zorunda kalacak. Çünkü artık SİRİZA, tüm Avrupa’da bir referans noktası haline gelmiş durumdadır. Başkan Tsipras’ın ΔΕΘ konuşmasında sunduğu somut, gerçekçi ve maliyeti hesaplanmış, krizden çıkış programından da açıkça belli olduğu üzere, SİRİZA planlı bir şekilde, adaletli ve umut dolu programıyla iktidara yürümektedir.

Peki, SİRİZA’nın talepleri neler?..

Kendiliğinden anlaşılacağı üzere, son yıllarda Samaras hükümetinin asla müzakere etmeye cesaret gösteremeyip, talep edemedikleri; 1953 Almanya’sında olduğu gibi, borcun nominal değerinin büyük bir kısmının silinmesi, eş zamanlı olarak da kalan borcun  geri ödenmesi için büyüme koşulunun öngörülmesi. Memorandumun getirdiği tüm haksız uygulamaların ortadan kaldırılması. Kademeli olarak tüm maaş ve emekli maaşlarının eski düzeye getirilmesi, küçük ve orta sınıf işletmelerin desteklenmesi. DEI (elektrik) faturalarını ödeyemez durumda olan düşük gelirli vatandaşların elektriksiz bırakılması ve buna ek olarak altından kalkılması güç, vatandaşa ağır ekonomik yük olan ENFİA vergisinin derhal geri çekilmesi. Yakıt mazotunda uygulanan ek verginin tamamen kaldırılması. Yeni iş alanları oluşturarak işsizlikle mücadele. Herkese yönelik, sağlık ve eğitim alanında eşit erişim imkanı sağlayacak sosyal devletin yeniden yapılandırılması. Ülkedeki üretimin yeniden canlanmasında baş rol oynayacak ve temel ekonominin direği olan çiftçi ve hayvan yetiştiricilerinin desteklenmesi. Ekonominin yeniden başlatılması ve adaletli bir vergi sisteminin uygulanması.

SİRİZA hükümeti seçimlerden sonra politik, sosyal ve ekonomik açıdan zarar görmüş yıpranmış bir ülke devralacaktır. Bu bizleri asla korkutmamalı ve hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Bugün, hükümetin de, alacaklıların da yapmak istedikleri bu zaten; “korkutma” politikası. Ancak, bugün krizden çıkmanın tek bir yolu var. O da, bugünkü hükümete itaat etmemek, tepki göstermek ve herbirimizin ülkenin kurtulması için seferber olup, güçlü bir katılım göstermektir.

Vatandaşın tükendiği şu zamanda Troika ve Samaras hükümeti bugüne dek halkı hesaba katmadı, şimdi halk da onları hesaba katmamaktadır. Yapılacak ilk hükümet seçimlerinde halkın gür sesi ve güçlü desteğiyle iktidara gelecek olan SİRİZA, yıkımı durduracak ve ülkeyi kurtarma planını devreye sokacaktır.

Seçimlerin ertesi sabahı kazanan SİRİZA olacak. Kazanan halk olacak. Toplum olarak, kolektif gücümüzle , ortak planlarla, birlik içinde ve amacımıza bağlı kalarak, geçmişteki kötü günleri karanlığa gömüp, aydınlık yarınlara bakacağız.”

Ayhan Karayusuf

SİRİZA Rodop Milletvekili

SİRİZA Merkez Komite Üyesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz