Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVRAMOPULOS: “RUSYA STRATEJİK ORTAĞIMIZ”

AVRAMOPULOS: “RUSYA STRATEJİK ORTAĞIMIZ”

19
0

Yunanistan ile Rusya arasında savunma alanında yeni anlaşma imzalandı. Anlaşmaya Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Soygu imza koydu.

Anlaşmanın içeriğinde, bundan böyle Yunanistan ile Rusya arasında savunma sanayi alanında köklü bir işbirliğinin yanısıra, Rusya’nın bugüne kadar Yunanistan’a satmış olduğu ve Yunanistan Silahlı Kuvvetleri emvanterinde bulunan silah sistemlerine yönelik destek ve teknik bilgilerin aktarılması konuları yer alıyor.

Bunun yanısıra, BİRLİK Gazetesi’nin iki gün önce bu ziyaretle ilgili haberinde de belirttiği üzere, bugünkü anlaşmada, Yunanistan, Rusya’nın Silahlı Kuvvetlerine Yunanistan’daki askeri havalimanları ve deniz limanlarında uçak ve savaş gemilerine barınak ve ikmal yapma imkanı sağlamasının da gündeme gelerek anlaşma sağlandığı kaynaklarımız tarafından iddia edildi. 

Avramopulos: “Rusya stratejik ortağımız”

Anlaşma sonrası sıcağı sıcağına bir açıklama yapan Avramopulos, “Yunanistan ile Rusya ilişkilerinde yeni bir başlangıç yapıyoruz ve savunma alanında yeni bir mevsimin açılışını yapıyoruz. İmzaladığımız anlaşmada Rus meslekdaşımla askeri alanda yakınlaşma ve yeni yaratıcı yöntemleri inceliyoruz.

Rusya stratejik ortağımız ve Doğu Akdeniz bölgesi ve geniş bölgede durumun çalkantılı olduğu bir dönemde ilişkilerimizi derinleştiriyoruz.” dedi.

“Yunanistanla ilişkilerimiz uzun yıllara dayanan tarihsel ilişkilerdir”

Konuk Savunma Bakanı Sergey Soygu da anlaşma sonrası yaptığı kısa değerlendirmesinde, “meslekdaşımla imzaladığımız anlaşma çerçevesinde iki ülkenin uzman ve kurmayları 2014 yılı içerisindeki kesin ayrıntıları belirlemek üzere çalışıyorlardı. Yunanistan’da var olan mevcut savunma sistemlerinin desteklenmesi gündeme geldi. Yunanistanla ilişkilerimiz uzun yıllara dayanan tarihsel ilişkilerdir” dedi.

İki Bakan öğlen yemeğini heyet ile birlikte Atina’daki Orduevi’nde yedi. 

Konuk Bakan şu an Başbakan Samaras ile karşılıklı olarak görüşüyor. 

Video İzle: http://www.youtube.com/watch?v=79FczpDAlio

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz