Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVAM: “SAYIN ERDOĞAN’I KUTLUYOR VE BAŞARILAR DİLİYORUZ!”

AVAM: “SAYIN ERDOĞAN’I KUTLUYOR VE BAŞARILAR DİLİYORUZ!”

19
0

Atatürk-Venizelos Araştırma Merkezi (AVAM), Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçimi kazanmasından dolayı bir basın açıklaması yayınladı.

 BASIN AÇIKLAMASI                      12 Ağustos 2014

 

Kutluyor ve Başarılar Diliyoruz!

10 Ağustos 2014 Pazar günü, Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı.

Seçimlere katılan üç adaydan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seçimi kazanarak, Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı oldu.

AVAM olarak kendisini kutluyor, başarılar diliyoruz.

Bu vesileyle, cumhurbaşkanlığı seçimlerini Türk Devrimi’nin özü ve tarihsel işlevi açısından değerlendiren düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Türk Devrimi’nin özü; İzmir İktisat Kongresi’nde edilen “karma-ekonomi” yemini ve Atatürk’ün; “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” özdeyişidir.

Devrimin tarihsel işlevi; Devrim’in düşünsel ve eylemsel önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta barış, dünyada barış!” özdeyişidir.

Anımsanacağı üzere, Cumhuriyet gazetesinin 14 Ocak 2011 tarihli 370. ayısında, “Türk Devrimi Çizgisinde, Gerçek Azınlıkçılık Düşüncesiyle, Halka ve Hakk’a Hizmet İçin Birleşelim!” başlıklı söyleşide, Aydın Ömeroğlu, Sayın Erdoğan hakkında şu düşüncesini dile getirmişti:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devrimi’nin liberal-ekonomi çizgisinde bir Türk Devrimcisi olarak, özel sektörün gelişmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.”

Sayın Erdoğan, 28 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 12. Cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başlamış olacak. Türkiye’de kapitalist ekonomi ilişkilerinin yaygınlaşarak gelişmekte olduğu gerçeği dikkate alındığında, 12. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın liberal-ekonomi çizgisindeki yaklaşımını devam ettirmesi gayet doğaldır.

Dünyadaki emonomik bunalım süreci açısından değerlendirildiğinde, kamu ve liberal ekonomi çizgilerinden oluşan Türk Devrimi’nin özü olan karma-ekonomi bütünselliğinde, emeğin mağduriyeti ve bunun ekonomi bütünü üzerindeki olumsuz etkilerinin, Türk ekonomisinin rekabet gücünü olumsuz etkilemekte  olduğu yadsınmaz bir gerçektir. Ülke bütünlüğü içinde, bütün yurttaşların özgür ve demokratik koşullarda üretip tüketeceği  karma-ekonomideki dengelerin ivedilikle sağlanmaya çalışılması,   bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına düşen sorumluluktur.

Bu sorumluluk bilinci ve bunun gerektirdiği yasal ve demokratik eylemler, Devrimin tarihsel işlevi olan “Yurtta barış, dünyada barış!” düşüncesinin, önce yurtta gerçekleştirilmesi süreci ile doğru orantılıdır.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları; Devrimin demokrasi koşullarında devam ettirilmesi sürecinin, ülkede uzlaşma kültürünün yangınlaşmakta ve derinleşmekte olduğunun sevindirici ve umut verici göstergesidir.

Her yönden istikrarlı bir Türkiye, Türk-Yunan ilişkieri ve Azınlığımız açısından büyük önem taşır.

AVAM olarak, Türk-Yunan dostluk ve sıkı işbirliğinin ve halklar arasında karşılıklı güvenin geliştirilmesi sürecinde üzerimize düşen sorumluluğu elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışacağımızı bu vesileyle bir kez daha açıklıyoruz.

 

Atatürk-Venizelos Araştırma Merkezi  Sorumlusu: Araştırmacı-Yazar Aydın Ömeroğlu

 

İletişim: iskeceliaydin@hotmail.com / 698 19 80 323

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz