Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’YA “HANGAR CAMİ” İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

ATİNA’YA “HANGAR CAMİ” İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

15
0

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Atina’nın Votanikos semtindeki Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait eski bir garajdaki hangarın minaresiz camiye dönüştürülmesi için düğmeye bastı.

Caminin ilk kez maketini de yayımlayan ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Ta Nea’ya göre, Samaras “hangar cami” için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Gazete, cami için ihale açılması aşamasına gelindiğini belirtti.

Ancak Atina’da cami açılmasına hukuki bir engel de çıkabilir. Pire Metropoliti Serafim bir süre önce Danıştay’a başvurarak, Atina’da cami inşasını öngören yasanın “Anayasa’ya aykırı ve anti-Helen” olduğu iddiasıyla dava açtı. Hükümet çevreleri, Danıştay kararı ne olursa olsun cami çalışmalarını engelleyemeyeceğini ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inşasını Türkiye’nin üstlenmesini önerdiği, Samaras’ın ise “Yunan devleti tarafından yapılacak” diyerek bu öneriyi reddettiği cami 350 kişi kapasiteli olacak. “Çevre ile uyumlu olmayacağına” karar verildiği için de minaresi olmayacak.

Avrupa’nın camisiz tek başkenti Atina’da bir cami olması 1940 yılından beri gündemde. Ancak kilise ve aşırı milliyetçilerin tepkileri nedeniyle hiçbir hükümet buna cesaret edemedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz