Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’NIN MERKEZİNDE KIRIK ŞİŞEYLE YÜZÜNÜ PARÇALADILAR

ATİNA’NIN MERKEZİNDE KIRIK ŞİŞEYLE YÜZÜNÜ PARÇALADILAR

22
0

Yunanistan’da, Paskalya Bayramı’nda ırkçı bir grubun saldırısına uğrayarak şişeyle yüzü parçalanan 14 yaşındaki Afganistanlının, şikayet için gittiği polis merkezinde gözaltına alındığı bildirildi.

Yunanistan “Dünya Doktorları” Derneği Genel Sekreteri Nikitas Kanakis, Atina’da ailesinden ayrı yaşayan 14 yaşındaki Afganistanlının Paskalya Bayramı’nın ikinci günü kent merkezinde, siyah giyimli bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.

Kanakis gazetecilere yaptığı açıklamada, ırkçı grubun, önce kimlik belgesi istediği ve daha sonra da kırık bir şişeyle yüzünü parçaladığı 14 yaşındaki çocuğun, bölgedeki bir hastanede yapılan tedavisinin ardından, şikayet için Irkçı Şiddetle Mücadele Bölümü’nde, ülkede kaçak olarak bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınarak sınır dışı edilmek istendiğini belirtti.

Afgan çocuğun tutuklanmasının son anda BM Mülteciler Komiserliği’nin Yunanistan Temsilcisi Yorgo Çarbopulos ve Dünya Doktorları’nın yoğun çabalarıyla önlenebildiğini söyleyen Kanakis, polisin uygulamasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Kanakis, “Irkçı saldırılarla ilgili ifade veren bir kişi devlet tarafından korunmazsa saldırıya maruz kalanlar kendilerine yapılan saldırıları nasıl bildirecekler” diye konuştu.

Kanakis ayrıca uğradığı saldırının ardından gittiği hastanede gerekli tedavinin yapılmadığını ve iki gün sonra şiddetli ağrılarla kendilerine geldiğini belirttiği çocuğun yüzünde çok sayıda dikiş izleri bulunan fotoğrafını basına gösterdi.

BM Mülteciler Komiserliği Yunanistan Temsilcisi Çarbopulos da Yunanistan‘da ırkçı saldırıya uğrayanların korunmasıyla ilgili yasal boşluklar bulunduğunu belirterek, bu konuda defalarca uyarıda bulunulduğunu kaydetti.

Afgan çocuğun İsviçre‘de bulunan ailesiyle bir araya gelmesi için Dünya Doktorları tarafından çalışma başlatıldığı belirtildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz