Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA OLAĞANÜSTÜ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINDA SAVUNMADA BÜYÜK KESİNTİLER İLK SIRADA

ATİNA’DA OLAĞANÜSTÜ BAKANLAR KURULU TOPLANTISINDA SAVUNMADA BÜYÜK KESİNTİLER İLK SIRADA

15
0

Papadimos Hükümeti bugün saat 14:00’te olağanüstü toplanıyor. Yapılacak toplantıda Yunanistan’ın acil olarak tasarruf amaçı kesintiye gitmesi gereken konuların başında Savunma ve Sağlık alanındaki kesintiler önde geliyor.

Başbakan Papadimos görüşülecek olan birçok konuları açıkladı. Birlik gazetesi olarak bu konulardan bazılarını sizler için çevirisini gerçekleştirdik.

 

1- 2012 yılında ilaç alımında 1milyon 76 bin euro tasarruf ve ilaç fiyatlarının düşürülmesi.

 

2- Hastanelerde görevli doktorların mesai ödemelerinde en azından 50 milyon euro kısıtlamaya gidilmesi.

 

3- Askeri malzeme alımında 300 milyon euroluk kısıtlama yapılması.

 

4- Belediye Başkan Yardımcılarının ve personel sayısının azaltılmasıyla en azından 30 milyon euro tasarruf edilmesi.

 

5- Merkez Hükümetin çalışma giderleri ve seçim masraflarında en azından 270 milyon euro tasarruf edilmesi.

 

6- Uzak yerleşim birimlerinde ikamet eden vatandaşlar için ödenen destek paraları ve bazı Bakanlıklar tarafından değişik Kurumlara verilen ödemelerin 2012 yılı içerisinde en azından 190 milyon euro tasarrufa gidilmesi.

 

7- Devlet Yatırımları Projeleri programlarında 400 milyon euro azaltılmaya gidilmesi. Bu tasarruf, özel şirketlere verilen destek yardımları ve devlet destekli ulusal yatırımlardan elde edilecek.

 

8- Emekli sandıklarında bütçeden ayrılan yüksek emekli maaşlarında değişiklik yapılarak en azından 300 milyon euro tasarruf edilmesi.

 

9- Çarşamba günkü telekonferans toplantısı öncesinde bulunan 325 milyon euroluk Troyka ile anlaşılan yeni tasarruf önlemleri:

 

a- Savunma alanında 100 milyon euroluk yeni kesintiye gidilmesi ve bunun neticesinde sadece 2012 yılı içerisinde 400 milyon euro tasarruf elde edilmesi gerekiyor.

 

b- Özel maaş listesi ödemelerindeki uygulama zamanının Eylül ayı yerine iki ay öne yani Temmuz ayına geri çekilerek 100 milyon euro tasarruf elde edilmesi.

 

c- 2012 yılı içerisinde hesaplananın haricinde ilaç alımında ek olarak 50 milyon euro tasarrufa gidilmesi ve buna göre 2012 yılı içerisinde ilaç alımında 1,1 milyar euro’ya ulaşılması.    

 

d- Ana ve ek emeklilik konularında kesintiye gidilerek 75 milyon euro tasarruf yapılması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz