Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA CUMHURİYET RESEPSİYONUNA YOĞUN İLGİ

ATİNA’DA CUMHURİYET RESEPSİYONUNA YOĞUN İLGİ

25
0

Atina’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi.

Atina’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye’de pazar günü yapılacak kritik seçimler ve mülteciler sorununun gündemde olduğu bir döneme denk gelen kutlama programına üst düzey katılım oldu.

Atina’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve eşi Zeynep Uras’ın ev sahipliğinde kutlandı. Türkiye’de yapılacak kritik seçimler ve son dönemde gündemin ilk sıralarında yer alan mülteciler meselesi dolayısıyla yoğun ve üst düzey katılımın gerçekleştiği resepsiyon, Sintagma Meydanı’ndaki Büyük Britanya Oteli’nde yapıldı.

Resepsiyona Denizcilik ve Ada Politikası Bakanı Theodoros Driças, Göç Politikasından sorumlu Bakan Vekili Yannis Muzalas, Avrupa Birliği İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Nikos Ksidakis, eski Turizm Bakanı ve Yeni Demokrasi (YDP) milletvekili Olga Kefaloyanni, eski Denizcilik Bakanı ve YDP milletvekili Miltiyadis Varviçiyotis ve eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Akis Gerontopulos’un yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve davetli katıldı. Kutlamaya Atina’da ikamet eden İstanbul kökenli Rum vatandaşların yanı sıra Türkler de iştirak etti.

Resepsiyon çerçevesinde siyah beyaz Türkiye fotoğraflarından oluşan bir de sergi açıldı. Davetlilere sanatçılar tarafından icra edilen müzik eşliğinde Türk mutfağından yemek ve tatlı ikramında bulunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz