Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA BASININDAN AZINLIK MECLİS ÜYELERİNİ TUTUKLU 2 YUNAN ASKERİ ÜZERİNDEN KÖTÜ GÖSTERME...

ATİNA BASININDAN AZINLIK MECLİS ÜYELERİNİ TUTUKLU 2 YUNAN ASKERİ ÜZERİNDEN KÖTÜ GÖSTERME OPERASYONU!

22
0

Atina basınından Azınlık Eyalet Meclisi üyelerini tutuklu 2 Yunan askeri üzerinden kötü gösterme operasyonu!

Atina basını Batı Trakya’da gündem yaratıp, tüm Yunanistan’da Yunanlıların gözünde Batı Trakya’da yaşayan Yunan vatandaşı Azınlık insanını kötü göstermek üzere elinden geleni ardına koymuyor.

Şimdi de Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerine destek amaçlı yazılı bir bildiri yayınlamak için konu gündem maddesi olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet meclis toplantısına getirildi. Ancak son gündem maddesi olarak sıraya girince, daha önceden de toplantıda görüşülen önemli konulardan sonra Azınlık ve çoğunluk üyeleri toplantıdan ayrılmaya başladı. Durum böyle olunca da çoğunluk sağlanmadı ve destek bildirisi de yayınlanmadı.

Bunun üzerine Atina basını başta olmak üzere, yerel Yunan basını haberi sanki Azınlık meclis üyeleri bilinçli bir şekilde toplantıdan ayrıldıklarını yazdı. BİRLİK Gazetesi olarak konuyla ilgili yaptığımız araştırmada, olayın hiç de Yunan basınının yansıttığı gibi olmadığını gördük.

Toplantının sonunda meclis salonunda Evros bölgesinden olan meclis üyeleri dahi bulunmuyordu. Ancak basın bunu sanki Azınlık meclis üyeleri bilinçli bir şekilde iki Yunan askerine destek çıkmamak için yaptıklarını yazdı çizdi ve televizyonlarda gündem oluşturdu.

Kısacası, Atina basını 900 km uzaktan Batı Trakya’da oldu bittiler ile, yalan yanlış asılsız haberler ile gündem yaratarak, Azınlığı Yunan halkına “günah keçisi” olarak göstermeye çalışıyor. Tabii ki bu bir ilk değil, geçmişte de yapıldı ve başaramadılar, gelecekte de başaramayacaklar.

Öncelikle BİRLİK Gazetesi olarak, “Kolonaki Gazetecileri”ne şunu iyi bilmelerini tavsiye ediyoruz. Batı Trakya Yunanistan sınırları içerisindedir, Yunanistan’ın bir parçasıdır, burada yaşayan Müslümanlarla Hristiyanlar, Türklerle Yunanlar huzur ve barış içerisinde kendilerine has yaşam şekilleriyle yaşamlarını idame ettirmekteler.

Son olarak siz “Kolonaki Gazetecileri”ne sesleniyorum! Batı Trakya’daki gelişmeleri yakından daha iyi inceleyin, bölgede var olan temsilcilerinizin takıntılı ve yanlı haberlerine güvenerek araştırmadan haber yapmayın, komik ve gülünç duruma düşüyorsunuz.

Ayrıca, buradaki birlikte yaşamı, huzuru, saygı, sevgi ve dayanışmayı siz Atina’da göremediğinizden, yaşayamadığınız komşuluk ilişkilerini bilmediğinizden, toplumları oluşturan insanların farklılıklarını İslamofobi ve ırkçılık çerçevesinde değerlendirdiğinizden dolayı demokrasi değerlerinden yoksun insanlarsınız.

Ama boşuna uğraşmayın, BİRLİK Gazetesi özellikle Azınlık siyasi seçilmişlerini size asla yedirtmez!!! Bunu da böyle bilin!!!

Haberi bu şekilde duyurdular!!!

Ένα απαράδεκτο γεγονός συνέβη στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του και ενώ είχε προαναγγελθεί ότι ως τελευταίο θέμα θα εγκρίνονταν ψήφισμα υπέρ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν εδώ και δυο μήνες να κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές της Αδριανούπολης από τους Τούρκους, οι μουσουλμάνοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι αποχώρησαν επιδεικτικά, δεν υπήρχε πλέον απαρτία και έτσι το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz