Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ARTIK YALANLAR BİTİYOR, KOCAÇAY KÖPRÜSÜNE, İNSANLAR DA SEFASINA KAVUŞUYOR”

“ARTIK YALANLAR BİTİYOR, KOCAÇAY KÖPRÜSÜNE, İNSANLAR DA SEFASINA KAVUŞUYOR”

28
0

Artık yalanlar bitiyor, Kocaçay köprüsüne, insanlar da sefasına kavuşuyor.

Sirkeli-Kozlukebir arasındaki karayolu bölgenin önemli ulaşımını sağlayan bir konumda, ancak gelin görün ki bu yol güzergahında bulunan dereler, çaylar belki 50 yılı akşın bir süreden beri bölge halkının kabusu olarak karşılarında, yollarında hayati tehlikesinin de bulunduğu bir büyük sorun olarak durdu. Bu süre zarfında ilgisizlikten dolayı belki canlarını mallarını kaybeden insanlar da oldu.

Bir önceki Valiler’den (BİZİM VALİ) tutun da Eyalet Başkanlığı statüsüne geçinceye kadar görev yapan herkes sorun hallolmasın, insanımız refaha kavuşmasın diye o bölge insanını çeşitli bahanelerle aldattılar durdular. Bu aldatmaca ve oyalamacanın başında da “BU YOL ASKERİYE YOLU VE ASKERİYE KÖPRÜ YAPILMASINA İZİN VERMİYOR, ÇÜNKÜ KÖPRÜ OLURSA ÜZERİNDEN TANKLAR GEÇEMEYECEK” dediler durdular. İnsanımız da ne yapsın, “emir büyük yerden” deyip seslerini yükseltemediler, bir bakıma ilerigelenler ve seçilmişler tarafından söylenen yalanlara inanmasalar da bir bakıma boyun eğdiler.

Ancak bu böyle gidemezdi, gitmemeliydi, sorun bir şekilde çözülmeliydi. Azınlığın içinden genç ve dinamik kardeşlerimizin Eyalet Başkanlığı’na seçilmesiyle birlikte başlayan süreç sessiz sedasız ilerledi ve artık mutlu sona ulaşılmak üzere geri sayım başladı.    

Son Eyalet seçimlerinde başa gelen Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis ve yanındaki Eyalet Meclis üyelerinin önerileri sonuç verdi. Özellikle o bölgeden olan ve bölgeyi iyi tanıyan ve çocukluk yıllarından beri köprü yerine o dereleri çayları her aile gibi ailesiyle birlikte olumsuz kış koşullarında belki geçebilen, belki de geçemeyen Ahmet İbram’ın üstün gayretleriyle defalarca gündeme getirildi, seçim öncesi vaatlerinden olmadığı da bugün açıkça ortaya çıkmış oldu.

Dolayısıyla uzun lafın kısası, Sirkeli Kozlukebir yolu üzerinde bulunan Kocaçay’a (Lissos) köprü yapımı için son aşamaya gelindi. Köprünün inşaasına 2017 yılında başlanması bekleniyor.

Köprünün yapımı için gerekli olan 5.000.000 milyon euro’nun onaylandığı Başkan Pavlidis tarafından BİRLİK Gazetesi’ne açıkça belirtildi. Bundan sonraki aşamada söz konusu köprünün yapımı için bir an evvel ihale sürecinin başlayacağı ve önümüzdeki 2017 yılı başlarında da köprü inşaatına başalanabileceği kaydedildi.

“50 yıl boyunca üçüncü dünya koşulları geçerliydi”

Bu önemli proje ile ilgili BİRLİK Gazetesi’ne konuşan Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, “buralardan geçen insanların hayatları tehlike altındaydı ve burada 50 yıl boyunca üçüncü dünya koşulları geçerliydi. İnsanların yaşamları tehlikeye girmişti” dedi.

Eyalet başkanı Pavlidis’in söylediklerini izle.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4ijmso_pavlidisin-birlik-gazetesine-roportaji_news

   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz