Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ARTIK MİDİLLİ’YE ÇANAKKALE ÜZERİNDEN GİDEBİLİRSİNİZ

ARTIK MİDİLLİ’YE ÇANAKKALE ÜZERİNDEN GİDEBİLİRSİNİZ

35
0

Artık Midilli’ye (Mitilini) Çanakkale üzerinden gidebilirsiniz. Seferler haftanın her günü, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yapılacak.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde Gümrük Kapısı açılışı ve Yunanistan’ın Midilli Adası’na gerçekleştirilecek seferler için tören düzenlendi. Seferler haftanın her günü, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yapılacak.

Dentur Avrasya ve GESTAŞ iş birliğiyle düzenlenecek olan Çanakkale – Midilli seferlerinin resmi açılışı 17 Mayıs 2018 Pazar günü saat 17.00’de Küçükkuyu’da gerçekleşen törenle yapıldı. Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Midilli Belediye Başkanı Spiros Galinos’un yanısıra GESTAŞ ve Dentur yetkililerinin yanı sıra, belediye başkanları ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Açılışla resmileşen seferlerin yarından itibaren düzenli olarak yapılması bekleniyor.

Dentur Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş geçtiğimiz aralık ayında, Çanakkale-Midilli seferleri için çalışmalar yaptıklarını ve bu sene içinde seferlere başlayacaklarını belirtmişti. Çalışmaları tamamlanan seferlerin ilki Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde oluşturulan iskeleden Midilli’deki Petra Limanı’na 28 Mayıs Pazartesi günü (bugün) saat 17.00’de yapılacak. Seferler haftanın her günü, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yapılacak.

Dentur Avrasya’nın tekneleriyle GESTAŞ tarafından yapılacak olan seferler, ek hizmetlerle desteklenecek. Çanakkale’den kalkacak ücretsiz servislerle yolcular, Midilli feribotunun hareket noktası Küçükkuyu İskelesi’ne taşınacak. Aynı ücretsiz servis hizmeti, Midilli’den dönen Çanakkale yolcuları için de sağlanacak.

Seferlerin “2018 Troya Yılı” kapsamında gerçekleştirilen turizm hamlesine ve kentin gelecek yıllardaki turizm hareketliliğine katkı sağlaması planlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz