Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ANNA FRANGUDAKİ İLE THALİA DRAGONA BATI TRAKYA AZINLIĞI YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ’Nİ (BTAYTD)...

ANNA FRANGUDAKİ İLE THALİA DRAGONA BATI TRAKYA AZINLIĞI YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ’Nİ (BTAYTD) ZİYARET ETTİ

13
0

“Müslüman Çocukların Eğitimi” Programı sorumluları Anna Frangudaki ile Thalia Dragona, 9 Kasım Çarşamba günü Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili dernekten yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

BASIN BÜLTENİ

10 Kasım 2011

1997 yılından bu yana yürütülen “Müslüman Çocukların Eğitimi” Programı sorumluları Anna Frangudaki ile Thalia Dragona, 9 Kasım Çarşamba günü Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret etti.

Sayın Frangudaki ve Dragona dernek başkanı Ecevit Emin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Görüşmede üyelerimizden DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu, Rodop – Evros SÖPA Mezunları Derneği eski başkanı Mehmet Derdiman ve Londra Üniversitesi’nde (SOAS) Azınlık Hakları konusunda doktora yapan Sebahattin Abdurrahman da hazır bulundu.

“Müslüman Çocukların Eğitimi” Programı sorumluları Anna Frangudaki ve Thalia Dragona, faaliyete geçecek program destek merkezleri hakkında bilgi verdi. Program sorumluları; Şapçı, Hemetli, Yassıköy, Şahin, Gökçeler, Serinmahalle ve Dedeağaç’ta birer merkezin faaliyete geçeceğini, bu merkezlerde azınlık öğrencilerine Yunanca eğitim verileceğini ve talep olması durumunda sözkonusu merkezlerde öğrenci velilerine de eğitim verildiğini ifade ettiler.

Görüşmede, BTAYTD yönetim kurulu üyeleriyle diğer azınlık temsilcileri Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminin bir bütün olduğunu ve sorunun bütünlük içinde ele alınması gerektiğini tekrarladılar. Azınlık çocuklarının Yunanca’yı daha iyi öğrenmelerine yönelik olarak yürütülen programın önemli olduğunu ifade eden azınlık yetkilileri, bunu tek başına yeterli olamayacağını, eğitimin Türkçe ayağının iyileştirilmesinin şart olduğunu belirttiler. Azınlık eğitimi konusunda, azılınlığın kurumsal anlamda söz sahibi olması gerektiğini ifade eden azınlık yetkilileri, azınlık okullarında görev yapacak öğretmen yetiştirmek üzere Selanik Üniversitesi’nde oluşturulan yeni bölümle ilgili olarak azınlığın söz sahibi olması gerektiğini kaydettiler.

Görüşme sonunda B.T.A.Y.T.D. temsilcileri anadilde eğitim, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde karşılaşılan sorunlar, yükseköğrenimde başarı oranının düşük olmasına yol açan etkenler gibi konularda görüş ve önerilerini içeren bir raporu sundular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz