Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AMERİKALI DİPLOMATLAR DEB PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

AMERİKALI DİPLOMATLAR DEB PARTİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

18
0

Amerika Birleşik Devletleri Atina Büyükelçiliği Siyasi Büro Sorumlusu Rafael DİAZ ve beraberindeki heyet, 7 Kasım 2014 Cuma günü DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Bürosu’nu ziyaret ederek, parti yöneticileriyle görüştü.

Amerikalı heyet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ve DEB Partisi yöneticileri ile İskeçeli AP Milletvekili Adayları tarafından karşılandı.

DEB Partisi yöneticileri, Amerikalı diplomatlara Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarını anlattı. Azınlığın talepleriyle ilgili olarak konuk heyete bilgi veren DEB Partisi yöneticileri, son dönemde Batı Trakya Türklerini ilgilendiren gelişmeleri de aktardı. DEB Partisi İskeçe İl Teşkilatı Bürosu’nda yapılan görüşmede yıllardır çözüm bekleyen azınlık sorunlarının yanısıra, azınlığın tepkilerine rağmen uygulanmaya konan 240 İmam Yasası ile azınlık liseleri mezunlarına üniversite sınavlarında uygulanan ayrımcı uygulama ve eğitim alanındaki sorunlar anlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Atina Büyükelçiliği’nden gelen diplomatlar, DEB Partisi’nin çalışmaları, Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarısı ve gelecekle ilgili düşünceleri hakkında da bilgi aldı.

Ziyaretin sonunda DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, ABD Atina Büyükelçiliği’nden gelen konuklara DEB Partisi adına birer hediye sundu. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz