Ana Sayfa Batı Trakya Haber Amerikalılar Gümülcine’de Azınlık Temsilcileriyle Görüştü

Amerikalılar Gümülcine’de Azınlık Temsilcileriyle Görüştü

11
0

ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nden David Burger ve Selanik’teki yeni ABD Başkonsolosu Elisabeth Lee, Batı Trakya ziyareti kapsamında Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileriyle görüştü.

Önce Dedeağaç’ta temaslarda bulunan ve daha sonra Gümülcine’ye geçen ABD’nin Atina Büyükelçiliği’nden David Burger ve Selanik’teki yeni ABD Başkonsolosu Elisabeth Lee, Gümülcine’de Batı Trakya Türkleri’nin tek siyasi partisi olan Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Dr.Hüseyin Baltacı ve BAKEŞ Müdürü Pervin Hayrullah ile görüştü.

ABD’li diplomatlar ile Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri arasında yapılan görüşmede Azınlığın genel durumu ve sorunlarının ele alındığı belirtiliyor. Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcileri görüşmede, Azınlık eğitimi ile ilgili sorunları, İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Azınlık dernekleri hakkında verdiği mahkeme kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması, Azınlığın kimlik sorunu, Müftülük sorunu, Türk Azınlığın Yunan hükümetinden beklentilerini ve özellikle Azınlığın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar hakkında Amerikalı diplomatlara detaylı bilgiler sundular.

ABD’li diplomatlar Gümülcine’de daha önce Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis ve Atanmış Müftü Naibi Cihat Halil ile de görüştü.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz