Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALTIN ŞAFAKÇILAR GÖKÇEPINAR’A “ÇIKARMA” YAPTI

ALTIN ŞAFAKÇILAR GÖKÇEPINAR’A “ÇIKARMA” YAPTI

29
0

Altın Şafak (Hirsi Avgi) iskeçe’nin dağlık köylerinden Gökçepınar köyüne “çıkarma” yaptı.

Yunanistan’da zaman zaman ırkçı çıkışlarıyla olay yaratan Altın Şafak (Hirsi Avgi) partisi milletvekillleri ve sempatizanları bu defasında da İskeçe’nin dağlık kolunda sadece Türklerin yaşadığı Gökçepınar köyüne kalabalık bir şekilde giderek siyasi propagandanın yanısıra güç gösterisi yaptı. 27 Nisan 2016 çarşamba akşamı yaşanan bu olay bölgede gerilimi arttırmak üzere yapıldığı, ancak Batı Trakya Türk Azınlık insanının bu provokasyona gelmediği bir kez daha açıkça görülmüş oldu.

Bu eylemle ilgili Parti’nin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada; Altın Şafak Partisi’nin tarihi bir olaya imza atarak Yunan Pomaklarına destek amacıyla köye ziyaret düzenlediği ifade ediliyor.  

Altın Şafak Partisi, bu eylemi 7 Mayıs 2016 tarihinde yapacağını açıklamasına rağmen ani bir çıkışla dün gece parti milletvekillerinden İoannis Lagos önderliğindeki heyet Gökçepınar köyüne giderek bu eylemi gerçekleştirdi.

Tamamen Türklerin ikamet ettiği Mustafçova Belediyesi’ne bağlı “Gökçepınar köyünde bayrak açarak Yunan Pomakları Türk Propagandasına HAYIR diyor” sloganı altında gerçekleştirilen bu provakatif eylemin huzuru ve barışı bozmaya yönelik yapıldığını ve bölgede yaşayan Türk’leri tedirgin ettiği belirtiliyor.

Bölgede bu denli ciddi bir olay yaşanırken, Yunan emniyet teşkilatının hiç bir önlem almaması ise dikkatlerden kaçmadı, aksine akıllarda birçok soru işaretleri yarattı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz