Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALTIN ŞAFAK BAŞKANI MİHALOLİAKOS VE MİLLETVEKİLLERİ TUTUKLANDI

ALTIN ŞAFAK BAŞKANI MİHALOLİAKOS VE MİLLETVEKİLLERİ TUTUKLANDI

15
0

Yunanistan’da Altın Şafak Partisi‘nin Başkanı Nikos Mihaloliakos’un da aralarında bulunduğu 6 milletvekili bu sabah erken saatlerde polisin operasyonuyla tutuklandı. Tutuklama emri ve operasyonu, soruşturmayı yürüten Savcının ve antiterör birimlerinin elinde bulunan ciddi belgeler ve veriler neticesinde Altın Şafak Partisi’ni suç örgütü olarak tanımlanmasının ardından verildiği ifade ediliyor. 

Parti Başkanı Mihaloliakos’un bu sabah erken saatlerde evinin zilini çalan polise direnmediği belirtilirken, “halk neler yaşandığını biliyor, Altın Şafak’ı yükseltecektir” dediği ifade ediliyor.  

İlias Kasidiaris, Yannis Lagos, İlias Panagiotaros, Nşkos Mihos’un da tutuklananlar arasında olduğu belirtilirken bazı Milletvekillerinin de tutuklama emriyle arandığı ifade ediliyor. Ayrıca Altın Şafak partisi’nin 34 yöneticisi için de tutuklama emri çıkarıldı.

Tutuklananlar sorgulanmak üzere Atina’da Emniyet Teşkilatı’nın (GADA) 12’ci katında bulunan antiterör birimine götürlüyor. Gün boyunca tutuklama ve operasyonların Yunanistan genelinde devaöm etmesi bekleniyor.

 

 

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz