Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ’U ARABACIKÖY’DE ÇOLUK ÇOCUK, YAŞLI GENÇ PÜR DİKKAT DİNLEDİ

ALİ ÇAVUŞ’U ARABACIKÖY’DE ÇOLUK ÇOCUK, YAŞLI GENÇ PÜR DİKKAT DİNLEDİ

13
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Arabacıköy’ü ziyaret ederek, köy cemaati ile birlikte Cuma namazını eda etti. Namaz sonrası cami önünde toplanan çoluk çocuk, bayan, erkek, yaşlı genç Başkan Ali Çavuş’un konuşmasını pür dikkat dinledi.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş konuşmasına halkı selamlayarak ve 25 Mayıs AP seçimlerinde Arabacıköy halkının DEB Partisi’ne gösterdiği teveccühe teşekkür ederek başladı. Özellikle kendisini dinlemeye gelen bayanların ilgisinden dolayı çok memnun olduğunun altını çizerek, kendilerine özel teşekkür etti.

Batı Trakya Müslüman-Türk Azınlığı’nın yaşadığı ülkenin yasalarına yıllardır bağlı ve saygılı kaldığını, sadık birer vatandaş olarak kendisine yapılan haksızlıkların son bulmasını sabırla beklediğini belirtti. Ancak ülkemiz Yunanistan’ın ellerinde var olan hakları, kendilerine sorulmadan çıkardığı yasalarla gasp ettiğini, bu hak ihlallerinin neticesinde oluşan kronikleşmiş sorunların hala çözüm beklediğini söyledi. %3’lük antidemokratik ülke barajı sebebiyle DEB Partisi’nin seçimlere katılmadığını, azınlığı milletvekilsiz bırakmak istemediklerini, ancak %3’lük barajın bağımsız adaylara da uygulanmasının çok haksız ve adaletsiz bir uygulama olduğunu, bu eşi benzeri olmayan uygulamanın ülkemizin demokrasi anlayışına hiç uymadığını ifade etti.

Bugün ülkemizin ekonomik buhranından en fazla azınlığımızın etkilendiğini belirten Genel Başkan, azınlığın büyük umutlarla okuttuğu çocuklarının kamu alanında istihdam edilmemesinin azınlık insanında büyük bir hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını, gençlerimizin iş bulmak umuduyla bölgeyi terk ettiğini, bu durumun da kendilerini gelecek açısından kaygılandırdığını söyledi. Ancak tüm olumsuzlukların üstesinden birlik içinde dayanışma ile gelebileceklerini söyledi. DEB Partisi olarak 2012 yılında üye oldukları Avrupa Federal Birliği (FUEN)’in yıllık kongresini Gümülcine’de yapacağını, 150 yabancı delegenin bölgeye geleceğini, bölgenin tanıtımı için çok önemli olduğunu anlattı.

Genel Başkan 25 Mayıs AP seçimlerinde kendilerine büyük destek veren Arabacıköy halkına birkez daha teşekkür ederek, bir teşekkür belgesini köyün mütevelli heyetine takdim etti.

Genel Başkan’a bu ziyaretinde, DEB Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Duban, Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden Serkan Halil eşlik etti.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz