Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALANTEPE TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI VE YAŞATTI

ALANTEPE TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI VE YAŞATTI

18
0

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri tarihi günlerinden birini yaşadı ve yaşattı.

“Rodoplar”ın zirvesinde yapılan Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri kapsamında yapılan yağlı güreşlerde kıyasıya mücadeleler oldu. Batı Trakya Türk Azınlığı güreşçiler kategorisinde Yunanistan Milli Takımı’nda güreşen Yardımlı (Ergani) köyünden Niyazi İbiş ilk sırada yer alırken, 2015 Alantepe Başpehlivanlığı’nı ise Edirne’den Kırkpınar eski şampiyonlarından Ahmet Yavuz kazandı. Edirne’li güreşçi Ali Rıza Özkayalar’ın sakatlanarak hastaneye kaldırıldı. Sakatlığının ciddi olmadığı belirtildi.

28 Ağustos 2015 günü Kızılağaç köyünde başlayan Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri, 30 Ağustos Pazar günü sona erdi. Alantepedeki etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’nın yanısıra Gümülcine (Komotini) Seşilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Bölge Genel Sekreter Yardımcıları Hristos Methios ve Mustafa Katrancı, sabık milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, DEB Partisi Başkan Yardımcıları Ozan Ahmetoğlu ve Hasan Hasan, Selanik Özel Pedagoji Akademisi (S.Ö.P.A.) Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Mehmet Şerif, Azınlık Okulları Danışmanı Mehmet Derdiman, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, 2015 Alantepe Ağası Mümin Karabekir katıldı.

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri‘ne bu yıl Bursa Osmangazi Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yıldız ve Özel Kalem Müdürü Orhan Mollasalih, Edirne Belediyesini temsilen Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan, Bulgaristan’dan Koşukavak Belediye Başkanı Sabiha Mehmet ve Meclis Başkanı Metin Bayramali katıldı.     

Koca Yusuf’ların, Kel Aliço’ların, Kurtdereli Mehmet pehlivanların burada güreştiğini hisseder gibiyim.”

Etkinliğe katılan Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı yaptığı selamlama konuşmasında,” Koca Yusuf’ların, Kel Aliço’ların, Kurtdereli Mehmet pehlivanların burada güreştiğini hisseder gibiyim” dedi. Başkonsolos Akıncı konuşmasının devamında şunları dile getirdi.

“Sizlerle bir arada olmak benim için büyük bir mutluluk ve onur vesilesidir. Böylesine güzel bir adeti yaşatma iradesi gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu kadar güzel bir organizasyon yaptıkları için de Kozlukebir belediyesini v.d. arkadaşları tebrik ediyorum. Burası nice kahramanların, nice bileği bükülmez yiğitlerin boy gösterdiği bir meydan. Koca Yusuf’ların, Kel Aliço’ların, Kurtdereli Mehmet pehlivanların burada güreştiğini hisseder gibiyim. Biz de hep birlikte bu adetin yaşaması için, devam etmesi için ve gelecek nesillere aktarılması için burada bunuyoruz. İnşallah öyle de olur ve devam eder. Burası aynı zamanda kaynaşma yeridir, bir araya gelme, bir şölen, bir bayram gibi toplanma yeridir.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet‘in yanısıra Hristos Methios, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yıldız ve Edirne Belediyesi temsilcisi İbrahim Doğan da birer selamlama konuşması yaparak güreşçilere başarılar dilediler.

Konuşmaların ardından Edirne Valiliği Çocuklar Folklor ekibi, Davul-zurna ekibi, Edirne Belediyesi Müzik Topluluğu ve folklor ekipleri sahne alarak gösteriler sergilediler.

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Müzik Grupları ve Folklor ekipleri ise Başkan Koray Hasan’ın da katılımıyla 29 Ağustos Cumartesi günü Alantepe yaylasında gösteriler sundu.

Fotoğraflar Ramadan Molla ve Koray Hasan. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz