Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ ÇAVUŞ “SAİTABAT KÖYÜ KADINLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ”Nİ ZİYARET ETTİ

ALİ ÇAVUŞ “SAİTABAT KÖYÜ KADINLARI DAYANIŞMA DERNEĞİ”Nİ ZİYARET ETTİ

16
0

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Türkiye’nin ilk köy kadınları derneği olarak adını duyuran, Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Konuyla ilgili olarak DEB partisi tarafından şu açıklama yapıldı.

Dernek Başkanı Sermin Cakalıoğlu, Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dernek, köydeki kadınlara kendilerine olan özgüvenlerini kazandırmak, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak, yardıma muhtaç insanlara yardım etmek, kültüre sahip çıkmak ve artık önemini yitiren ve gitgide bireyselleşen çalışmaları, köydeki imece usulü çalışmalara döndürerek, dernek çatısı altında canlandırmak amacıyla kurulmuş. Kadınlar kendi evlerinde yaptıkları kışlık hazırlıklarını, dernek çatısı altında üretmekte ve satışa sunmaktadırlar.

Türkiye’de örnek bir proje olan dernek, ilkokul mezunu olup evinde oturan, benim eğitimim yeterli değil diye düşünüp, kabuğuna sığınan, birçok kadını kabuğundan çıkarıp, onları toplum yararına faydalı birer birey olabileceklerine inandırmış. Bu azimli çalışma onlara, “Yılın Kadın İstihdamına En Değer Veren Sivil Toplum Kuruluşu” olma özelliğini kazandırmış.

Hollandalı yetkililer proje ile yakından ilgilenip bir belgesel çekmişler. Projeyi AB’ye örnek proje olarak tanıtmışlar.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş benzer bir projenin Batı Trakya’da uygulanmasının çok yerinde olacağını ifade ederek, bu konuyla ilgileneceğini söyledi.

Dernek Başkanı Sermin Cakalıoğlu da projenin Batı Trakya’da uygulanması halinde ellerinden gelen bütün yardımı yapabileceklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz