Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ BABACAN’A ŞAHİN’DE MUHTEŞEM KARŞILAMA

ALİ BABACAN’A ŞAHİN’DE MUHTEŞEM KARŞILAMA

16
0

T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan eşi ve 3 çocuğu ile birlikte çıktığı Balkan turunun ilk ayağı olan Batı Trakya ziyareti devam ediyor. Şapçı, Gümülcine ziyaretlerinin ardından Babacan eşi ile birlikte İskeçe ve Şahin kasabasını ziyaret etti. Bakan

Babacan, ilk ziyaretini İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’ye gerçekleştirdi. Ardından İskeçe Türk Birliği’ne geçen Babacan burada İTB yöneticileri ve Başkan Ahmet Kara tarafından kapıda karşılandı.

İTB’deki ziyaret ve bayramlaşma töreninde T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç, Muavin Konsoloslar, İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, İskeçe S. Müftüsü Ahmet Mete, T.C. Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, sabık Milletvekili Ahmet Fayıkoğlu ve çok sayıda İskeçeli soydaş hazır bulundu.

 

Törende kısa birer selamlama konuşması yapan İTB Başkanı Ahmet Kara, Milletvekili Çetin Mandacı, Müftü Ahmet Mete ve İrfan Uzun sayın Babacan’ın Ramazan Bayramı’nı Batı Trakya’da geçirmesinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

BABACAN: “BİZİM ORTAK DEĞERLERİMİZ VAR”

 

T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sırasıyla o da bir konuşma yaptı. Babacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Değerli soydaşlarım, bizim ortak değerlerimiz var. Bizi birbirimize bağlayan güçlü bir şekilde kenetleyen ortak tarihimiz var, değerlerimiz var.

Bugün sizlere Türkiye’den sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve tüm Türk halkından selamlar getirdim.

Ben en son 2007 Aralık ayında Gümülcine’ye gelmiştim. Bir resmi program içinde burada malesef çok kısa süre kalabilmiştim. Ancak sizlerin sıcaklığı, sizlerin dostluğu o güzel kardeşlik ve misafirperverliği bizleri tekrar buraya getirdi.

Bu sefer özel bir program için ailemle beraber bir Bayram programı için yine burada sizlerle beraberiz, sizlerin arasındayız. Bugün sizlerle birlikte İskeçe’deyiz.

 

Türkiye’nin Yunanistan’la olan ilişkileri kuşkusuz son derece önemli. Komşu iki ülkeyiz ve sizler bu ilişkilerde çok önemli bir rol üstleniyorsunuz. Bir dostluk köprüsü rolü. Ancak öte yandan kuşkusuz sizlerin kendi aranızdaki birlik beraberliğinizde son derece önemli. Öncelikle hep beraber bizi biz yapan değerleri mutlaka korumamız lazım ve bunu bir birlik beraberlik içerisinde gerçekleştirmemiz lazım. Sizlerin bir yandan Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilere katkınız son derece önemli. Öte yandan Türkiye ile Yunanistan arasında ilişkilerin her geçen dönemde kademe kademe daha iyi bir çizgiye gelmesi yine son derece önemli.

 

Biz burada sizlerin yaşadığı sorunları sıkıntıların farkındayız. Malum bu Birlikle ilgili bir hukuk süreci var. Bu süreç devam ediyor. Tabii herkesin gönlünden geçen bu süreçlerin gerektiği şekilde ve gönlümüzden geçen şekilde sonuçlanması.

Sizler, Türkiye ile Yunanistan arasında en önemli dostluk köprüsüsünüz. İki ülkeyi bir bakıma yaklaştıran, kaynaştıran çok önemli bir pozisyondasınız aynı zamanda. Benim daha önceki ziyaretimde sayın Papandreu ana muhalefet lideriydi, şimdi kendisi Başbakan ve 2002 yılından beri çok yakından görüşürüz ve yakın temastayız. Kendisiyle sayın Başbakanımızın ilişkileri çok iyi, beraber çalışıyorlar. Bu bölgede biliyorsunuz Türkiye ile Yunanistan arasında ilk defa “Stratejik İşbirliği Konseyi”ni oluşturduk. İki hükümetin 8-9 Bakanı her iki taraftan katılıyor. Ortak bir kabine toplantısı yapıyoruz. Bunlara başladık. Ümit ediyoruz ki ilişkilerimiz çok daha iyi noktalara gelecek. Geçen sene Atina’da tam 22 anlaşma imzaladık. Sorunlar konuşa konuşa çözülür, ben buna inanıyorum. Ben şu anda iki ülke arasında yüksek düzeyde çok güzel bir diyalog olduğunu biliyorum. İnşallah bu böyle devam eder.”

 

“ŞAHİN’NİN YİĞİTLERİNE, KAHRAMANLARINA SELAM OLSUN. ŞAHİN HEM TÜRK, HEM MÜSLÜMAN.”

 

İskeçe’deki ziyaretin ardından Şahin’e hareket eden Bakan Ali Babacan’ı yolda bir sürpriz bekliyordu. Mustafçova halkı Şahin yolu üzerine çıkmış sayın Babacan’ı karşılamak ve hoşgeldiniz demek üzere bekliyordu. Bir diğer sürprizde Ketenlik gençlrinden geldi. Ketenlik gençleri yol kavşağına “Hoşgeldiniz” yazılı bir pankart asmışlar.

 

Bir diğer sürprizde Şahin kasabasının girişinde yaşandı. Onlarca genç motosikletleriyle Babacan’ı Şahin kasabasının dışında yolda bekliyordu. Gençler motosikletleriyle düdük çalarak Babacan ve ekibine eşlik ederek Şahin’deki karşılama yerine kadar getirdiler. Babaca’nı burada Mustafçova Belediye başkanı Mustafa Cukal ve ellerinde çiçeklerle kız çocukları karşıladı.

Yolları tıklım tıklım dolduran Şahinliler, Babacan ve eşinin üzerinden yürümesi için yollara kırmızı halı döşediler.

Babacan’ın ilk durağı Şahin’deki Karacaahmet Camii oldu. Babacan burada kız çocuklarının hazırlamış olduğu ilahi programını izledi ve ardından öğlen namazını kıldı.

 

Onuruna verilen öğlen yemeğine katılan Babacan daha sonra Şahin meydanda toplanan yüzlerce Şahin ve etraf köylerden gelen halkı selamladı. Burada toplanan halka hitaben yaptığı selamlama konuşmasında özetle şu ifadelelere yer verdi.

“Çok değerli kardeşlerim soydaşlarım, Şahin’nin yiğitlerine, kahramanlarına selam olsun. Ben şahin’in namını ismini çok duymuştum. Ancak buraya gelip buradaki bu güzelliği görmedikçe, sizlerle beraber olmadıkça öyle uzaktan bu iş olmuyormuş. Sağolun bizleri bağrınıza bastınız, misafir ettiniz, ilginize, alakanıza çok çok teşekkür ediyorum.

 

Bugün sizlere Türkiye’den sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’den, sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve tüm Türk halkından selamlar getirdim. Onlarında onlarında gönülleri, sevgileri şu anda sizlerle burada, onları temsilen ayrıca hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Değerli Şahinliler, değerli kardeşlerim, değerli soydaşlarım, sizler burada hem Türk Kültürü’nü yaşattınız, hemde İslam Kültürü’nü yaşattınız. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bizler burada sizleri birlik beraberlik içerisinde gördükçe inanın çok mutlu oluyoruz.

 

Değerli kardeşlerim, Şahin hem Türk, hem Müslüman. Ancak sizlerin burada daha da güçlü olması, sesinizi daha da güçlü duyurabilmeniz mutlaka birlik beraberlik içinde olmanızla mümkündür. Sizler birbirinizi destekleyeceksiniz, birbirinize sahip çıkacaksınız. Ufak tefek şunlar bunlar hiç önemli değil. Önemli olan sizlerin birliği beraberliği ve birbirinizle kucaklaşmanız. Gönüller bir oldukça fazla lafların çok önemi kalmıyor. Bizlerin gönülleri sizlerle birlikte. Bizler sizleri hiç unutmuyoruz, Şahini hiç unutmuyoruz, sizleri hiç unutmuyoruz.

 

Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la Başbakan Papandreu gayet çok iyi dostlar. Herşeyi açık açık konuşuyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında ilk defa “Stratejik İşbirliği Konseyi”ni oluşturduk. İki hükümetin 8-9 Bakanı her iki taraftan katılıyor. Ortak bir kabine toplantısı yapıyoruz. Bunlara başladık. Biraraya gelerek bütün konuları taker taker masaya yatırıyoruz. Türkiye ile Yunanistan’ı güçlü bir ekonomik hale nasıl getiririz buna çalışıyoruz.

Biz arzu ediyoruz ki, Batı Trakya’da Türkiye ile olan ticari ilişkiler, ekonomik ilişkiler daha gelişsin. Yunanistan’la geneliyle zaten karşılıklı ekonomik ilişkilerimiz yatırımlarıyla daha iyi bir noktaya gidiyor. Karşılklı rakamlara bakıyoruz yükseliyor, gittikçe daha iyi bir noktaya geliyor.

Biz zaten Türkiye olarak insanların, malların ve paranın rahat hareket edebildiği bir ekonomik sistemden yana olduk. Bunu sağladığımız bölgelerde bakıyorum başarı geliyor. Kısıtlamaların olduğu bölgelerde malesef ekonomik sorunlar daha çok olabiliyor. Bütün bunlar kuşkusuz en üst seviyede ele alınıyor.

İnsanlar ne kadar rahat hareket edebilirse, ne kadar rahat gidip gelebilirse, ürünler, mallar ne kadar rahat gidip gelebilirse ve para finans ne kadar rahat gidip gelebilirse bu ekonominin açısından o kadar iyi sonuçlar verecektir.

Biz zaten Türkiye olarak insanların, malların ve paranın rahat hareket edebildiği bir ekonomik sistemden yana olduk.

Tekrar sizlerle birlikte olmayı arzu ederken herkese selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Bakan Babacan Şahin ziyaretini tamamladıktan sonra Kavala ve oradan da Selanik’e geçecek. Yarın Selanik’te olacak olan Babacan öğleden sonra Makedonya’ya (FYROM) hareket edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz