Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ALİ AYAZMALI’NIN 27 YILLIK SÜRGÜNÜ SONA ERİYOR

ALİ AYAZMALI’NIN 27 YILLIK SÜRGÜNÜ SONA ERİYOR

11
0

Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı üzerinde uzun yıllar keskin kılıç gibi tuttuğu 19. Madde mağdurlarından Ali Ayazmalı’nın 27 yıllık sürgün yaşantısı sona eriyor.

Yunan vatandaşlığından atılan Batı Trakya Türkü Ali Ayazmalı, 27 yıldır hasret çektiği vatanına nihayet gelebilecek.

Almanya’da 45 yıl kalan Ali Ayazmalı, doğduğu yer olan Yunanistan’ın Rodop iline bağlı Ayazma Köyü’nü her yaz ziyaret ediyordu. 1984 yılında ise pasaportunu yeniletmek isterken, vatandaşlıktan çıkartıldığı haberini aldı. Tam 27 yıl vatanına gelemeyen Ayazmalı, Almanya’da aldığı vatansızlık pasaportu ile Türkiye’ye geldi.

 

Batı Türkleri’nin haklarını korumak için Almanya’da dernekler kuran Ayazmalı, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Türkiye’de Türk pasaportunu aldıktan sonra Yunanistan’a gitmek için çok uğraştım ama bana vize vermediler, bana, doğduğum toprakları göstermediler.

Siz mesela, 40 yıldır Türkiye’de yaşıyorsunuz, sizi vatandaşlıktan atıyorlar. Doğduğunuz, büyüdüğünüz toprakları özlemez misiniz? O yüzden o hasreti çok yaşadık. Yunanistan vatandaşlığından çıkarılınca ailece çok üzüldük. Eşim felç oldu. Buna rağmen mücadelemizi sürdürdük.”

Kendisi gibi 573 kişinin vatandaşlıktan atıldığını hatırlatan Ayazmalı, Yunanistan’ın ekonomik krizle boğuşmasının kendileri için rahmet olduğunu söyledi. Türkiye ile Yunanistan arasında yeni anlaşmalar yapıldığını vurgulayan Ayazmalı, bu sayede 27 yıllık vatan hasretinin sona erdiğini kaydetti.

 

Ayazmalı, şöyle konuştu: “27 yıl hasret çektik ama vatan özlemi her şeyden başka. Bana 1 yıllık vize verdiler. Bu vizeyle doğduğum büyüdüğüm yerleri göreceğim. Ama mücadelemi de bırakmayacağım. Gerekli hukuki haklarımı sonuna kadar arayacağım. Önümüzdeki günlerde Yunanistan’a otobüsle giderek vatan hasretini dindireceğim.”

 

Ancak “19. ırkçı madde”den mağdur olan daha nice Ali Ayazmalılar var!!!!!

Parçalanan nice aileler var!!!!

Onların hakları ne olacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz