Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİNSPOR’DAN BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE İFTAR YEMEĞİ

ŞAHİNSPOR’DAN BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE İFTAR YEMEĞİ

11
0

İskeçe dağlık bölgesinde Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Şahin kasabası mutlu ve sevgi dolu günlerinden birini yaşadı. Şahinspor futbol takımı yöneticileri ve futbolcuları mübarek Ramazan dolayısıyla bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, iskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, sabık Milletvekilleri Ahmet Fayıkoğlu ve Çetin Mandacı, Mustafçova Belediyesi Anamuhalefet Listesi Başkanı Cemil Kabza ve Meclis üyeleri, eski Vali Yardımcısı ve Milletvekili adaylarından Hacımemiş Türkeş, İskeçe Türk Birliği (İTB) Başkanı Ahmet kara ve Yönetim Kurulu üyeleri, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği BTAYTD) Başkanı Erkan Ruşen, Şahinspor Başkanı Mehmet Bıyıklı ve ekibinin yanısıra çok sayıda bölge halkı katıldı.

 

Batı Trakya’daki görevine başladığı günden itibaren bir an olsun Batı Trakya’lı Türklerin içinden kopmayan ve iftarıyla sahuruyla etkinlikten etkinliğe koşuşturan T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’i halk ve çocuklar diğer köylerde olduğu gibi Şahin’de de çiçeklerle karşıladı.

 

Birlik gazetesi olarak yazmadan geçemeyeceğimiz çok önemli bir nokta var, tüm Şahinli gençlerin dayanışma, birlik beraberlik ve el birliği içerisinde yüksek tempoyla çalışmaları görülmeye değerdi. 7’den 70’e kadar herkes hizmet için adeta yarıştı durdu.

İftar saati öncesinde yağan sağanak yağmur gençlerin işlerini zorlaştırsada onlar mükemmel bir iftar yemeğinin yaşanması için ne gerekiyorsa yaptılar. Adeta yollarda birikmiş çamurlu suları dahi elleriyle temizlemekten geri kalmadılar. Tabii ki Şahinli bacılarımızı kızkardeşlerimizi ve teyzelerimizi unutamayız. Onlar ise evlerinde pişirdikleri nefis yemekleri ve bölgeye has “Şahin Pidesi”ni iftara gelenlere sunmalarından dolayı ALLAH onlardan razı olsun.

 

“ŞAHİN KÖYÜ ÇOK ÖZEL BİR KÖY, BALKANLAR’DA İSLAM’IN VE TÜRKLÜĞÜN KALELERİNDEN BİRİ”

 

İftar öncesi Birlik gazetesi ve Tek Rumeli televizyonuna kısa bir mülakatta bulunan Başkonsolos Osman İlhan şener şunları söyledi:

“Öncelikle teşekkür ediyorum bana bu imkanı verdiğiniz için. Şahin köyü çok özel bir köy, sayın Bakanımızın da son ziyaretinde söylediği gibi “Balkanlar’da İslam’ın ve Türklüğün kalelerinden biri”, o yüzden Şahin halkıyla birlikte olmak büyük bir gurur. Benim Şahin’e yedinci gelişim. Ama Başkonsolos olarak ilk gelişim. Biliyorsunuz ben Atina’da görev yapmıştım. Şahin’li soydaşlarımız vardı Büyükelçilik’te ve bana Şahinspor formasını hediye etmişleri. Atina’da halı sahalarda futbol oynarken o formayı giymiştim. Şimdi o formanın asıl sahasında bulunuyorum ve benim için ayrıca büyük bir mutluluk kaynağı. Kısmetse Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ 17-19 Ağustos tarihlerinde Batı Trakya’ya gelecekler. 17 Ağustos’ta Gümülcine programımız var ve 18-19 Ağustos’ta da İskeçe’nin Balkan kolunda programımız var. ALLAH kısmet ederse Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ Bayram Namazı’nı Şahin köyünde kılacaklar ve ilk Bayramlaşmayı Şehin halkıyla yapacaklar. Bu vesileyle ben şimdiden tüm soydaşlarımın Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” Dedi.

 

“ŞAHİN KÖYÜ MÜCADELELERDE İLERİ ADIM ATMIŞ BİR KÖYÜMÜZ ONUN İÇİN BUNUN HAKKINI VERMEK LAZIM.”

 

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de yaptığı kısa açıklamasında, “Ramazan’ın coşkuları çok güzel geçiyor, köylerde köy iftarlarımız oluyor, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları pekişiyor, insanların ikram duyguları gelişiyor ve gerçekten Müslümanlığın ve Türk Kültürü’nün getirdiği güzellikleri köylerimizde hep birlikte yaşıyoruz. Şahin köyü en büyük köylerimizden birtanesi. Şahin köyü mücadelelerde ileri adım atmış bir köyümüz onun için bunun hakkını vermek lazım. Nerede olursa olsun Şahin halkı gerçekten Batı Trakya için hiç bir hizmeti esirgememiştir. Diğer köylerimiz gibi herkesi tebrik etmek lazım.” Dedi.

 

Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal’da yaptığı kısa değerlendirmesinde, “bu akşamki çok güzel bir olay ve bizleri böyle Ramazan’da biraraya getirdiği için Şahinspor’u tebrik ediyorum” dedi.

Ezan okundu, oruçlar açıldı ve ardından her zaman olduğu gibi selamlama konuşmaları yapıldı. Tüm konuşmacıların verdiği mesaj birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi yönünde oldu. Tabii ki Şahinspor yöneticilerine de teşekkürler edildi.

Bizlerde Birlik gazetesi olarak Şahinspor yöneticilerine ve Şahin halkına teşekkür ediyoruz. İftar yemeğini Şahin’de yemek kısmet oldu. ALLAH onlardan razı olsun.

http://www.dailymotion.com/video/xsuoal_yahynspor-yftari_news 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz