Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİN’DE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

ŞAHİN’DE HATİM COŞKUSU YAŞANDI

22
0

İskeçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Şahin Kur’an Kursunun hatim merasimi 29 Mayıs 2011 Pazar günü gerçekleşti.

28 Mayıs Cumartesi günü de İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlunun katıldığı kalabalık bir cemaatle dua ve tekbirlerle Şahin köy meydanında kurbanlar kesildi.

 

Toplam 30 öğrencinin hatim ettiği merasimde heyecanlı anlar yaşandı. Şahin Kur’an Kursu öğrencilerini yetiştiren hocalar; Hüseyin Velibaşa, Mehmet Emin Aguşoğlu, Hamdi Köse ve Hamdiye Bekir.

Pazar günü Hatim merasimine katılan İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptığı konuşmasında azınlığımızı birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket etmesini gerektiğini dile getirdi.

Hatim merasimine Müftü Mete’nin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Sayın Mustafa Sarnıç, Anavatan Türkiye’den katılan İstanbul Ticaret Odası yöneticileri, İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Muzaffer Salihoğlu Ortaokul ve Lisesi Sahibi adına Rıza Kırlıdökme ve bu lisenin öğretmenleri, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve yönetin kurulu üyeleri, BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza ve yönetim kurulu üyeleri, Zeytinburnu Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Sar, Zeytinburnu Cami Yaptırma Derneği Başkanı Musa Yurt, Bulgaristan’dan gelen Milletvekili ve Belediye Başkanı ve etraf köylerden gelen kalabalık bir cemaat katıldı.

 

Kur’an Kursu Öğretmenleri hatim merasimine katılan protokole katılım plaketi takdim ettiler. Müftü Mete, Başkonsolos Mustafa Sarnıç, Milletvekili Mandacı, Eyalet Başkan Yardımcısı Uzun, Belediye Başkanı ve İstanbul’dan gelen misafir heyetten Mehmet Develioğlu, yaptıkları kısa birer selâmlama ve teşekkür konuşmalarından sonra öğle namazına mütakip köyü halkının hazırladığı pilâv ikramı yapıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz