Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAHİN ŞERİF: “BAKANIM NE OLUR KURTARIN BENİ”

ŞAHİN ŞERİF: “BAKANIM NE OLUR KURTARIN BENİ”

13
0

“Sayın Bakanım maaş alırdım 5 aydan beri benim maaşımı kestiler. Allah mı gönderdi seni, Allah mı gönderdi seni” diyen” Şahin Şerif, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Şahin Şerif’in bu feryadına sessiz kalamadı ve Sağlık Bakanı sayın Recep Akdağ’ı telefonla arayarak kendisinden yardım istedi. Bunun üzerine Bakan Recep Akdağ yardıma muhtaç Şahin Şerif’le telefonda görüştü.

Aşırı kilolarından dolayı son iki yıldır yatağa bağlı olan ve 380 kg ağırlığı ile yaşamının geri kalan kısmını yatağında geçirmek zorunda kalan Şahin Şerif, Bakan Bozdağ’dan yardım istedi.

Kendisinin bakımının yapılamadığını ve Yunanistan’da aşırı kilolardan arınmak için gerekli tedavilerin yapılması için gerekli alt yapının bulunmadığını belirten Şerif, Bakan Bozdağ’dan kiloları için yardım istedi. Evli ve 3 çocuk babası olan Şerif daha önceleri yaşamını idame ettirdiğini ancak son iki yıldır yatağa mahkum olduğunu ifade ederek derdini Bakan Bozdağ’a gözyaşları içinde aktardı ve sürekli olarak “Bakanım ne olur kurtarın beni” diyerek yardım istedi.

Bakan Bozdağ ise gerekenin yapılması için görüşmeler yaparak telefonla Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı aradı ve 380 kg ağırlığındaki Şahin Şerif ile Sağlık Bakanı Akdağ’ı telefonla görüştürerek sorunların aktarılmasını sağladı.

Bakan Akdağ yaptığı görüşmede aşırı kiloları bulunan hastanın tedavisi için T.C. Başkonsolosu Osman İlhan Şener ile görüşerek Türkiye’den gelecek olan bir uçak ambulansın hastayı alacağını ve tedavisi için Türkiye’ye getireceği talimatını verdi.

Müjdeli haberi alan Şahin Şerif başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere Bakan Bekir Bozdağ’a teşekkür ederek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a selam söylemesini istedi. Şahin, “sayın Bakanım, Allah mı gönderdi seni, kurtarın beni, 2 yıldan beri bir bardak su için torunlarımın eline bakıyorum. Fakirlerin babası Başbakanım Erdoğan’a selam söyle. Başbakanım Erdoğan’a söyleyin onunla birlikte bir fotograf çektirmek istiyorum ve odamın duvarına asacağım” dedi.

http://www.dailymotion.com/video/xsw17i_bozday-hasta-soydayi-zyyaret-etty_news

“YUNAN BASININDAN ACIMASIZ ELEŞTİRİ”

Acilen yardıma mutaç bir insan olan Şahin Şerif’in bu feryadına, talebine hiç bir insan sessiz kalamazdı ve Bakan Bozdağ’da gerekeni yaptı. Ancak bu insancıl hareketi Yunan basını büyük bir utanmazlıkla eleştirdi ve “Yunan Parlamentosu Milletvekilinin Hoşgörüsüyle Ankara’nın İletişim Oyunları” balığıyla insancıl bir yardımı siyaset ve oyunlarla bağdaştırması akıllara durgunluk verdi.

Birlik gazetesi olarak Yunan basınına bir hatırlatmada bulunmak isteriz. Bizler insan merkezli düşünen bir ecdadın torunları olarak her kim olursa olsun önce aklımıza bir insana yardım etmek gelir.  İmam Buhari’nin de söylediği gibi,

(Müminler, birbirine karşı sevgi ve merhamette, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut huzursuz olur. Oranın tedavisi ile meşgul olurlar. Müslümanlar da böyle birbirine yardıma koşar.)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz