Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15 TEMMUZ ŞEHİDİ MUSTAFA CAMBAZ’IN ANNESİNE ‘YILIN KADINI’ ÖDÜLÜ

15 TEMMUZ ŞEHİDİ MUSTAFA CAMBAZ’IN ANNESİNE ‘YILIN KADINI’ ÖDÜLÜ

23
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi, demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz’ın annesi Ayşe Cambaz’ı ‘Yılın Kadını’ seçti. Acılı anneye ödülünü, BTTDD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ahmet Batı Trakya’daki evinde takdim etti.  

Yeni Şafak gazetesi foto muhabiri olarak, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminde hain kurşunların hedefi olan Mustafa Cambaz, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının bir ferdi olarak yıllar önce Türkiye’ye göç etmişti. Haymatlos olarak şehit düşen Mustafa Cambaz’a, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ölümünün ardından verilmişti.

BATI TRAKYA’DAKİ EVİNDE VERİLDİ

BTTDD Bursa Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Derneğin Dr. Ali Latif başkanlığındaki yeni yönetiminin, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ öncesindeki toplantısında, Mustafa Cambaz’ın Batı Trakya’da yaşayan annesi Ayşe Cambaz’ı ‘Yılın Kadını Ödülü’ne layık gördüğü belirtildi. Dernek yönetiminin, Ayşe Cambaz’a ödülünü, BTTDD Bursa Şubesi Kadın Kolları’nın 8 Mart’ta Bursa Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte takdim etmeyi planladığı, ancak Ayşe Cambaz’ın yaşı göz önünde bulundurularak bundan vazgeçildiği belirtilen açıklamada, ”Yönetim Kurulu üyemiz Mustafa Ahmet ve eşi Kadın Kolları üyemiz Hanife Ahmet önceki gün Batı Trakya’ya giderek, ödülü ve bir adet Kur’an-ı Kerimi Ayşe Cambaz’a Gümülcine Menetler köyündeki evinde verdi. Ziyarette şehidin anne ve babasının yanı sıra kardeşleri de hazır bulundu” denildi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Mustafa Ahmet, ”Şehidimizin anne ve babasını evinde ziyaret ettik. Aile yakınlarının da hazır bulunduğu ziyaret duygusal anlara sahne oldu. Hayatımın en özel anlarından birini yaşadım. Sevgili Ayşe annemize, artık hepimizin onun oğlu olduğunu ifade ederek, Batı Trakya’nın, Türkiye’nin geleceği için canını feda eden Mustafa Cambaz’ın tarihe adını altın harflerle kazıdığını söyledim. Kendisine ve eşine böyle bir yiğit evlat yetiştirdikleri için gurur duymaları gerektiğini aktardım. Ayşe teyzemiz de ziyaret ve ödül için bizlere teşekkür etti” ifadelerini kullandı.

‘ÇANAKKALE’DE DE ÇOK ŞEHİDİMİZ VAR’

Açıklamada, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif’in de görüşleri aktarıldı. Eminlatif, önerinin Mustafa Cambaz gibi bir gazeteci olan Derneğin 2. Başkanı Hasan Ali Çavuş’tan geldiğini ve teklifin oybirliği ile kabul edildiğini ifade ederek, ”Şehidimiz Mustafa Cambaz ve yakınları için ne yapsak az… Onlar Batı Trakya’nın, Türkiye’nin gururu oldu. Batı Trakya Türkleri, haymatlos durumda oldukları zaman bile Batı Trakya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için canlarını verebilirler. Mustafa Cambaz ağabeyimiz bunu bir kez daha göstermiştir. Çanakkale’de de çok sayıda Batı Trakyalı şehit var” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz