Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15 BİN MEMUR İŞTEN ÇIKARTILACAK

15 BİN MEMUR İŞTEN ÇIKARTILACAK

10
0

Başbakan Antonis Samaras, kalkınma programı kapsamında, 2014 yılı sonuna kadar 15 bin memurun işten çıkarılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Samaras, 130 milyar euroluk ikinci kurtarma paketinin 2,8 milyarlık kredi diliminin ödenmesiyle ilgili şartlar konusunda hükümet ile Troyka (AB, AMB ve IMF temsilcileri) arasında uzlaşma sağlanmasının ardından yaptığı açıklamada, bankaların sermaye yeterliliğinin güvence altına alındığını belirterek, “Fedakarlıklar yer tutuyor ve artık işler değişiyor” ifadesini kullandı.

Samaras ayrıca, yardım paketi karşılığında uygulanması kararlaştırılan kalkınma programı kapsamında, 4 bini 2013 yılı içerisinde olmak üzere, 2014 yılı sonuna kadar 15 bin memurun işten çıkarılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

İşten çıkarılmaların bir “katliam” olmadığının, aksine kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi yönünde Yunan toplumunun bir talebi olduğunu savunan Samaras, işe alınacak yeni memurlarla kamu hizmetlerinin daha iyi bir düzeye getirileceğini söyledi.

Samaras, uygulanan tasarruf önlemleriyle faiz dışı gelir sağlanması durumunda borcun yeniden azaltılması yönüne gidileceğini belirterek, “Hedefimiz memorandumdan çıkmak ancak, avroda kalmak” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz