Ana Sayfa Yunanistan Haber Zorunlu Maske Kullanımı Sona Erdi

Zorunlu Maske Kullanımı Sona Erdi

0
0

1 Haziran – 15 Eylül 2022 tarihleri arasında tüm kapalı ve açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu bugünden (1 Haziran) itibaren kaldırıldı.

Yunanistan’da 1 Haziran – 15 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında tüm kapalı ve açık alanlarda maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Bu alanlarda çalışanlar için de maske uygulaması zorunluluğuna son verildi.

Yeni uygulamaya göre, uçaklarda hem de tren ve şehirlerarası otobüs gibi numaralı koltuk bulunan şehirlerarası ulaşımda maske kullanımı zorunluluğu sona erdi.

Maske, hastanelerde ve huzurevlerinde olduğu gibi, şu anda bulunmasının gerekli görüldüğü diğer Sağlık kuruluşlarında da kullanılmaya devam ediyor. Ayrıca, şehir içi belediye otobüsü, metro, troleybüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarında maske kullanımına devam ediliyor.

Maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından daha önce uygulanan idari para cezasına da son verildi. Ancak maskeyi kullanmaya devam etmek isteyenler bunu yapabilecek ve sadece yüksek risk gruplarına mensup kişiler tarafından değil, aynı zamanda her vatandaşın virüsün yayılabileceğini düşündüğü yerlerde maskeyi kullanması tavsiye ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz