Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAN HER YIL 1.500 DOKTOR KAÇIYOR

YUNANİSTAN’DAN HER YIL 1.500 DOKTOR KAÇIYOR

23
0

Atina Doktorlar Derneği (ΙΣΑ) tarafından yapılan açıklamaya göre, her yıl yaklaşık 1.500 doktor Yunanistan’ı ter ediyor.

Atina Doktorlar Derneği (ΙΣΑ) Başkanı Yorgos Patulis tarafından düzenlenen basın toplantısında basına verilen bilgiler doğrultusunda, her yıl yaklaşık 1.500 doktor İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde daha iyi çalışma koşulları ve daha iyi ücretler aramak üzere Yunanistan’ı terk ediyor. Başkan Patulis, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Sağlık Hizmetleri’ni (ΕΟΠΥΥ) sert bir dille eleştirdi.

Başkan Patulis yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın tüm sağlık sistemi kuruluşları doktorlarımızı aldıklarından dolayı bizleri alkışlıyor” diyerek, dernekte kayıtlı olan doktorların 28% işsiz olduğunu ve bu rakamın rekor seviyeye ulaştığını dile getirdi.

Son bir yılda derneğe kayıtlı olan yaklaşık 1.500 doktorun Avrupa’nın diğer ülkelerinde hizmet etmek üzere belge talebinde bulunduklarını söyleyen Patulis, 2018 yılının başından 28 Mart tarihine kadar olan süre içerisinde 281 doktorun belge almak üzere başvuruda bulunduğu, bunlardan 118 İngiltere, 26 Fransa ve 23 ise Almanya’da geleceğini aramak üzere Yunanistan’ı terk ettikleri belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz