Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA YENİ KABİNE YEMİN ETTİ

YUNANİSTAN’DA YENİ KABİNE YEMİN ETTİ

21
0

Yunanistan’da iktidar partileri Radikal Sol Koalisyon (Siriza) ve Bağımsız Yunanlar (Anel) hükümetinde gerçekleşen kabine revizyonu sonrası yeni bakanlar yemin etti.

Yunanistan’da iktidar partileri Radikal Sol Koalisyon (Siriza) ve Bağımsız Yunanlar (Anel) hükümetinde gerçekleşen kabine revizyonu sonrası yeni bakanlar yemin etti. Başbakan Aleksis Çipras, önlemler paketine hayır diyen 5 bakanı değiştirdi.

Yunanistan’da 25 Ocak’ta yapılan seçimlerin ardından göreve gelen Siriza-Anel hükümetinde ilk kabine değişikliğinin dün akşam duyurulmasının ardından yeni bakanlar bugün sabah saatlerinde yemin etti.

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos huzurunda yapılan dini ve seküler yemin törenine Başbakan Aleksis Çipras da katıldı. Kreditörlerin talep ettiği önlemler paketine ‘hayır’ diyen 5 bakana yeni kabinede görev verilmedi. Bakanlıklar arası görev değişikliklerinin yaşandığı hükümet yapısına yeni isimler de dahil edildi.

HAYIR DİYENLER GİTTİ

Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis’in yerine daha önce Çalışma Bakanı olarak görev yapan Panayotis Skurletis getirildi. Skurletis’in koltuğuna ise İdari Reformlardan Sorumlu Bakan Yardımcılığı yapan Yorgos Katrugalos oturdu. Katrugolos’un yerine ise Hristoforos Vernerdakis geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ve Nikos Huntis’in yerlerine ise Siriza’dan tarihçi ve akademisyen Sia Anagnostopulu ile yine Siriza’dan Yanis Amanatidis getirildi.

Sosyal Sigortalardan Sorumlu Bakan Vekili Dimitris Stratulis kabine dışı kaldı. Yerine küçük ortak Anel’den sanatçı-oyuncu milletvekili Pavlos Haykalis görev aldı.

Maliye Bakan Yardımcılığı görevinden ayrılan Nandia Valavani’nin yerine ise Trifon Aleksiadis kabineye dahil edildi.

Başbakan Vekilliğini ve Hükümet Sözcülüğünü ise bundan sonra Olga Gerovasili yürütecek.

Öte yandan hükümet sözcülüğünü yürüten Gavril Sakellaridis, Nikos Filis ve Aleksandros Triantafillidis ise bundan sonra parlamento sözcüleri olarak görev yapacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz