Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DA BİRİLERİ BATMAKTA OLAN GEMİYİ TERK EDİYOR, BİRİLERİ DE KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

YUNANİSTAN’DA BİRİLERİ BATMAKTA OLAN GEMİYİ TERK EDİYOR, BİRİLERİ DE KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

27
0

Yunanistan’da birileri batmakta olan gemiyi terk ediyor, birileri de kurtarmaya çalışıyor.

Yunan zihniyeti budur, ne yapar ne eder ülkeye vergi ödemesin diye bir yolunu bulur. Ama Batı Trakya Türkleri ise vergisini tıkır tıkır gider öder. İşte aradaki fark da burada. Birileri ülkeyi ve batmakta olan gemiyi terk ederken, birileri de gemiyi terk etmiyor, ülkesine sadık birer vatandaş olarak canla başla mücadele ediyor. Ülkesini kurtarmak isteyen Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık insanından başkası kim olabilir ki?

Ancak Batı Trakya başta olmak üzere, ülkenin bazı kesimlerinde kuru kafa tas milliyetçiliği yapan azılı içi boş tenekeler ses çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorlar. İşleri güçleri Azınlığa ve onun değerlerine saldırmak, Azınlığı tehlike olarak göstermek. Şimdi bunlara “bana bir tehlikeyi gösterin” desek bunu da yapamazlar. Aciz bunlar aciz!!!

Bunlar ancak şarap, uzo, çipuro’dan anlarlar. O taverna senin, bu taverna benim yerler dururlar. Ama başkasının paralarıyla, işe gelince de Yusuf Yusuf yaparlar veya ülkeyi sahipsiz terkederler.

Unutmayın, esas vatanseverler vaanına bu güne kadar ihanet etmeyen batı Trakyalı Türklerdir. Yıllarca haksızlıklara maruz kalsalar da, hakları ellerinden alınsa da asla ihanet etmediler.  

Anlaşmalı boşanmalar modası da çıktı

İşte İngiliz Times gazetesinin Atina temsilcisi de, Yunanistan’da sahte boşanmaların hızla arttığını yazdı. Gazeteye göre bunun en büyük nedenleri, vergi kaçırmak ve hacizleri önlemek.

Atina’dan Anthee Carasseva imzalı haberde, Yunan Ta Nea gazetesinde yayımlanan bir kamuoyu araştırmasının sonuçları yer alıyor.

Bu araştırmaya göre Yunanistan’da son yıllarda boşanma  oranı yüzde 20 artmış.

Yunanistan İstatistik Kurumu’nun verilerine göre ülkede 2014’ten bu yana evliliklerin sayısı 53 bin 429’dan 16 bin 54’e düşmüş. Bu evliliklerin de 5 bin 931’i, yani yaklaşık üçte biri boşanmayla sonuçlanmış.

Haberde ülkedeki muhasebecilerin ve avukatların, boşanmalarından bahsederken, “sahte” ve “vergi” kavramlarını kullandıkları belirtiliyor.

‘Bu trendi çingeneler başlattı’

Atina merkezli Star televizyonuna konuşan Dimitris Bokaris adlı bir muhasebeci konuyla ilgili olarak şunları söylemiş:

“Bu trendi yıllar önce çok sayıda çocukları olan çingene çiftler başlattı. Vergi vermeden yüklü müktarda devletten sosyal yardım alıyorlar. Şimdi ise giderek yılda yaklaşık 30 bin euro gelirleri olan orta sınıf ailelerde de aynı şeyi görüyoruz. Vergi boşanmaları trend oldu.”

Times’taki haberde, Yunanistan’da 8 yıldır uygulanan kemer sıkma önlemleri nedeniyle gelirlerin yaklaşık yüzde 30 azaldığı, orta-sınıf profesyonellerin geçmişin aksine artık cömert sosyal yardımlardan faydalanamadıkları ve vergi yükümlülüklerinin de arttığı belirtiliyor.

Yunanistan yasalarına göre, boşanmış ya da boşanma talebinde bulunmuş çiftler yeniden sosyal yardım talebinde bulunabiliyor ve yüzde 50 daha az vergi ödüyorlar.

Ayrıca bankalar boşanmış çiftlerin evlerine ve iş yerlerine hacze gelemiyor. Bu kişilerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını önemli oranda indirimli ödeme hakları da var.

Yunanistan’da vergi yasalarında yapılan son değişikliklere göre aylık gelirleri 1000 eurodan fazla olan çiftler ise sosyal yardım başvurusu yapamıyorlar.

Times, bu nedenle ülkede binlerce ailenin giderek artan doğalgaz faturalarını ödeyemediklerini ve soğukta yaşadıklarını da yazmış.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz