Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANLILAR İNTERNET, ORDU VE KİLİSEYE GÜVENİYORLAR

YUNANLILAR İNTERNET, ORDU VE KİLİSEYE GÜVENİYORLAR

22
0

Yunanistan’da alınan sıkı önlemlerle her geçen gün Yunanlılar daha fazla diz çöküyor. Elefteros Tipos gazetesi adına Metron Analysis kamuoyu araştırma şirketine yaptırılan anketlerde ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor.

 

2008 yılına göre krizden çıkış umutlarını Kiliseye bağlayanların sayısının arttığı ifade ediliyor. Aynı anda Uluslararası Para Fonuna (IMF) ise hiç güvenmedikleri ortaya çıkıyor.

Yunanlıların büyük bölümü İnternette sörf yapıyor.

2.200 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre, 2006 yılında %23 olan internet ziyareti 2011 yılında 18-24 yaş arasındakilerin sayısı %91.5 ulaşmış vaziyette. %21.6 ise ileri yaşta olanlarında interneti yaşamlarına kattıkları ifade edilirken, yaş sınırının 65’e kadar vardığı belirtiliyor.

 

Hangi kurumlara güveniyorsunuz? Sorusuna ankete katılanların verdiği cevap, “Ordu, Kilise ve Ortodoks dinine” olarak en üst sıralarda yer alıyor. Ankete katılanların %95 Hristiyan Ortodoks, %1,5 diğer dinlere, %23 ayda 3-4 defa Kiliseye gittiğini belirtiyor. Yunan halkının güveninde Polis Teşkilatı üçüncü sırada %4.9 yer alıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz