Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Binlerce Kişi Tren Kazasını Protesto Etti: ‘Kahrolsun Katil Hükümetler’

Yunanistan’da Binlerce Kişi Tren Kazasını Protesto Etti: ‘Kahrolsun Katil Hükümetler’

2
0

Tren kazası Yunanistan genelinde onbinlerce kişiyi yollara döktü. Başkent Atina başta olmak üzere değişik kentlerde hükümet protesto edildi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da polis kaynaklarına göre 12 binden fazla eylemci geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 57 kişinin ölümüne neden olan Larissa (Yenişehir) Tempe (Tempi) boğazındaki tren kazasını protesto etmek için parlamento binasının önünde toplandı. Polis protestolara biber gazıyla müdahale etti.

Tren ve metroların grevde olduğu ülkede protestocular Pazar günü, “Kahrolsun katil hükümetler” yazılı pankartlarla kazaya ilişkin ihmallere tepki gösterdi. Parlamento önünde kazada hayatını kaybedenlerin anısına siyah balonlar bırakıldı.

Polis protestolara sersemletici el bombası ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler tarafından çöp kutuları ateşe verilirken polise molotof kokteylleri atıldı.

Protestolara katılan muhasebeciler sendikası başkanı Mihalis Hasiotis, “Büyük bir öfke duyuyoruz. Kâr hırsı ve yolcuları korumak için gerekli önlemlerin alınmaması, ülkemizdeki en kötü demir yolu trajedisine neden oldu.” Dedi.

Demir yolları sendikası başkanı Nikos Çikilakis ise “Bu ülkede hiçbir şey yolunda gitmiyor, hastaneler acı içinde, okullar kapanıyor, ormanlar yanıyor… Kiminle dalga geçiyorlar?” İfadelerini kullandı.

Kumçiftliği’nde öfke vardı

Meriç (Evros) 2. ELME’nin girişimiyle, Kumçiftliği (Orestiada) merkez meydanında tren kazasını protesto mitingine her yaştan onlarca vatandaş katıldı. Bölgedeki diğer örgütler ve kolektifler tarafından da katılım sağlandı.

“Bu suça müsamaha yok, tüm ölülerin sesi olacağız” sloganıyla yola çıkan protestocular, Nea Orestiada tren istasyonuna doğru yürüyüşe geçerek hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz