Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’a Girişte Covid-19 Testi Gerekmiyor

Yunanistan’a Girişte Covid-19 Testi Gerekmiyor

1
0
Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in yapmış olduğu açıklamaya göre, 7 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren aşılarını yaptıran ve  AB onaylı aşı sertifikasına sahip olanlar test yaptırmadan sınır kapılarından Yunanistan’a giriş yapabilecek.

Bilindiği üzere Yunanistan vatandaşlarından Bulgaristan ve Türkiye’ye gidenlerin dönüşte ziyaret ettikleri ülkede Covid-19 testi yaptırma ve bu testin sonucunu Yunanistan’a giriş kapısında görevli polis memuruna ibraz etmeleri gerekiyordu.Son döneme uygulama bu yöndeydi. Ancak Yunanistan Sağlık Bakanı Plevris’in açıkladığı bu yeni uygulamayla, 7 Şubat tarihinden itibaren, ülkeye girişte AB dijital aşı sertifikası olanlardan test istenmeyecek.

Son olarak, fotoğrafta da görüldüğü üzere, İpsala’dan Bahçeköy (Kipi) Sınır kapısı üzerinden Yunanistan’a giriş yapan herkese orada bulunan görevliler tarafından rapid test yapılması ise hem ülkeye girişlerde araç kuyruğu oluşmasına hem de zaman zaman tartışmalara neden oluyor.

Örneğin Keşan’a günübirlik gidenler Keşan’da ilgili sağlık kurumunda Covid-19 testini yaptırıyor ve aldığı sertifikayı kapıda görevli sağlık personeline göstermesine rağmen yeniden dakikalarca rapid test yapılması ise “neyin uygulaması” sorusunu ortaya çıkarıyor.
Yunanistan Sağlık Bakanlığı yetkililerin bu uygulamaya bir eğilmeleri gerekmektedir. Çünkü yurda giriş yapanlar zaten aşılarını yaptırmış ve üstüne üstlük de Türkiye’deki sağlık kurumunda ekstradan test yaptırmış. Kapıda yapılan da neyin nesi? Bu uygulamaya ilgili birim tarafından resmi olarak bir açıklama getirilmelidir.

Bu çile son bulmalı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz