Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan Tanklarına İsrail’den Füze Kalkanı

Yunanistan Tanklarına İsrail’den Füze Kalkanı

4
0

Yunanistan Tanklara İsrail’den Füze Kalkanı Sistemi yerleştirecek.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) tarafından, LEE2HEL/A4 tankları için İsrail’den füze kalkanı sistemlerinin acil tedariki kararlaştırıldı.

Elde edinilen bilgilere göre, mali kaynakların yeterli olması koşuluyla da, Yunanistan LEO2HEL tankları ve muhtemelen de LEO2A4 tankları için iki İsrail füze kalkanı sisteminin ön seçiminin yapıldığı belirtiliyor.

Bunlardan biri, İsrail Merkava Mk.4 tankları tarafından Gazze’de gerçek savaş koşullarında test edilen ve üç (3) farklı versiyonda geliştirilen Trophy sistemidir: HV (Heavy Vehicle), MV (Medium Vehicle) ve LV (Light Vehicle).

Amerikan menşeli olan Iron Curtain Artis bu koruma sistemi Yunanistan’ın ELVO firmasına talip olan %51 ile İsrail Plasan Sasa’ya ait.

Favori Trophy, ancak karar ELVO satışından sonra verilecek, çünkü ELVO’nun İsrail’in Plasan Sasa şirketi tarafından satın alınmasından sonra Iron Curtain sisteminin Yunanistan’a ait tüm tanklara monte edilebileceğini, çünkü sistemin ELVO’da üretileceğinden dolayı bu sistemde karar kılınacağı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz