Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunanistan Mektupta Belirtilenlere Yanıt Verecektir”

“Yunanistan Mektupta Belirtilenlere Yanıt Verecektir”

2
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandros Papaioannu, “Yunanistan, her zaman uluslararası hukuka saygı temelinde, devredilemez haklarının korunması amacıyla mektupta belirtilenlere yanıt verecektir.” Açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin, Yunanistan’ın Ege adalarının silahsızlandırılmasına ilişkin BM’ye mektup gönderme yönündeki hamlesine, dün Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un, “Tehdit edilen şey silahsızlandırılmaz” açıklamasından sonra bugün de Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Aleksandros Papaioannu tarafından cevap geldi. Papaioannu, Türkiye’nin “casus belli” (savaş nedeni) ilan etmesinin açıkça Yunan egemenlik haklarına yönelik olduğunu ileri sürdü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannu, bir muhabirin Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi’nin yakın tarihli bir mektubuyla ilgili sorusuna yanıt olarak, Türkiye, sürekli kendi uluslararası hukuk ihlallerini örtbas etmek için gerçeği çarpıtmaya ve bir sis perdesi oluşturmaya çalışıyor” dedi.

Papaioannu şu ifadeleri kullanıyor: “Bilindiği gibi, Yunanistan’ın yasal haklarını kullanması durumunda, Türkiye Yunanistan’ı savaşla tehdit (casus belli) ederken, ulusal egemenliği ihlal ederek Yunanistan’ın egemenlik haklarına meydan okurken, diğer devletlerin topraklarını yasadışı olarak elinde tutan, asker ve paralı askerleri içlerinde tutarak diğer ülkeleri istikrarsızlaştırıyor.

Yunan adalarına doğru dönük en büyük amfibi çıkarma filolarından birine sahip olduğu bir zamanda, uluslararası hukuka tamamen bağlı bir ülke olan Yunanistan’dan, temel meşru müdafaa hakkından vazgeçmesini tereddüt etmeden istiyor.

Kışkırtıcı ve asılsız tek taraflı suçlamaları, günlük suçlu davranışlarının yanı sıra planlı yasa dışı eylemlerini örtbas etmeye yönelik başka bir girişimdir. Yunanistan, her zaman uluslararası hukuka saygı temelinde, devredilemez haklarının korunması amacıyla mektupta belirtilenlere yanıt verecektir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz