Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunan Dışişleri’nden Beklenen Açıklama Geldi

Yunan Dışişleri’nden Beklenen Açıklama Geldi

1
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Meriç (Evros) Sınır bölgesinde son günlere ortaya atılan iddialarla ilgili beklenen resmi açıklama geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 23 Mayıs 2020 Cumartesi günü yapılan yazılı açıklamada, “Son sahte haberlerin yayılması vesilesiyle, Yunan topraklarında hiçbir yabancı gücün olmadığı vurgulanmaktadır. Hükümet, Yunanistan ve Avrupa sınırlarını ve egemenlik haklarımızı nasıl savunacağını bildiğini kanıtlamıştır.” İfadelerine yer veriliyor.

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Bizi ilgilendiren eğer Yunan toprağına basıp basmadıkları ve Yunan toprağına basmadılar” ifadesini kullandığı belirtiliyor.

Peki ne olmuştu; son günlerde Yunan basını Meriç (Evros) Sınırı Ferecik kasabasının güney doğu bölgesinde, Yunanistan’a ait 16 dönümlük bir toprak parçasının Türkiye güvenlik güçleri tarafından işgal edildiği haberleri yaparak Yunan kamuoyunu bu şekilde bilgilendirmişti. Buna anamuhalefet SİRİZA partisi de katılarak hükümeti bu konuda sıkıştırmaya başladı ve kamuoyu ve siyasi partilerden bu konu ile ilgili birşeylerin gizlendiğini ileri sürdü. Bunun üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bugün yazılı bir açıklama yayınlamak zorunda kaldı. Bu yalan haber ve dedikodulara, Yunan topraklarında hiçbir yabancı gücün olmadığını vurgulayarak son noktayı koydu.