Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN DIŞİŞLERİ, BATI TRAKYA DEB PARTİSİ’NE SALDIRIYI KINADI

YUNAN DIŞİŞLERİ, BATI TRAKYA DEB PARTİSİ’NE SALDIRIYI KINADI

32
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın tek siyasi partisi durumundaki Dostluk-Eşitlik-Barış (DEB) Partisi’nin yeni genel merkez binasına yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın tek siyasi partisi durumundaki Dostluk-Eşitlik-Barış (DEB) Partisi’nin yeni genel merkez binasına yapılan çirkin saldırıyı kınadı. Bakanlık, provokatif girişimin bölgedeki huzur ortamına zarar veremeyeceğini vurguladı.

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrinde dün gece meydana gelen saldırıda DEB Partisi’nin yeni genel merkezi hedef alındı. Zemin katta yer alan binanın camları kırılarak içerisindeki eşyalara da zarar verildi. “Trakya’nın Bekçileri” şeklinde yazıların yazıldığı binanın parkındaki partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in 1995 yılında şüpheli bir trafik kazası sonrası hayatını kaybettiği manevi değeri büyük otomobil de çalındı.

Büyük tepki çeken olaya ilişkin akşam saatlerinde bir açıklama ile tepki gösteren Yunan Dışişleri Bakanlığı, DEB Partisi merkezine yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı.

Bakanlık açıklamasında “Gümülcine’de DEB Partisi bürolarına yapılan çirkin şiddet saldırısını kınıyoruz. Bunun gibi provokasyon eylemleri, Trakya’da Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasında devamlı olan birlikte yaşama, barış ve işbirliği ruhunun tam karşısındadır. Yunan resmi yetkilileri, olayın açığa çıkarılması ve suçluların adalete teslim edilmesi için acilen bütün girişimlerde bulunacaktır.” denildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz