Ana Sayfa Batı Trakya Haber Yunan Devletinin Engeline Rağmen Azınlık Eğitim Konusunda Geri Adım Atmıyor

Yunan Devletinin Engeline Rağmen Azınlık Eğitim Konusunda Geri Adım Atmıyor

2
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Yunan devletinin engellerine rağmen eğitim konusunda geri adım atmıyor, konuyu gündemde tutmaya devam ediyor.

Yunan devleti, Batı Trakya Türk Azınlığının kanayan yarası olan eğitim konusunda var olan sıkıntıları çözme yolunda ilerleme kaydetmekte tereddüt ediyor. Atina devlet okullarını Azınlığa empoze etmeye çalışsa da her ne kadar Azınlık eğitimine olumlu bakmasa da, Azınlığın eğitiminin iyileştirilmesi ve çağımızın gereksimine uyumlu olması için geceli gündüzlü konuyu yakından takip eden Azınlık Okulları Encümenler Birliği geri adım atmıyor.

Bu vesileyle Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Av. Ahmet Kara, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Eğitim Müdürü Bandikos ve azınlık eğitiminden sorumlu Simeonidis ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Azınlık eğitimini ilgilendiren önemli konuların ele alındığı belirtiliyor. Toplantıya ilişkin Azınlık Okulları Encümenler Birliği tarafından yapılan açıklama aynen aşağıdaki gibidir.

BASIN AÇIKLAMASI
“Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Av. Ahmet Kara 11 Mayıs Çarşamba günü Doğu Makedonya Trakya Bölgesi Eğitim Müdürü sayın Bandikos ile bir toplantı gerçekleştirmiş olup, toplantıya azınlık eğitiminden sorumlu sayın Simeonidis de katılmıştır.

Toplantıda ele alınan konuların başında haftalık ders programının Cuma günü uygulanma şekli gelmiştir.

Bu konuda sayın Bandikos bir önceki toplantımızda belirttiklerini teyit ederek, önümüzdeki eğitim yılı için velilerden bir kereye mahsus beyanname talep edileceğini ve bu beyannameye istinaden öğrencilerin Cuma günleri Cuma namazı saatinden önce okuldan ayrılabileceklerini tekrarlamıştır. Böylelikle velilerimizle birlikte vermiş olduğumuz mücadelenin büyük oranda netice vermiş olması, bizleri memnun etmiştir.

Diğer bir önemli konu olan ve büyük bir hassasiyetle üzerinde durduğumuz okul kapatma konusunda, sayın Bandikos, önümüzdeki eğitim yılı için şu an alınmış bir karar bulunmadığını ve herhangi bir okul kapatma kararı almamak için şartları sonuna kadar zorlayacaklarını net bir dille ifade etmiştir.

Son olarak, özellikle enerji sektöründeki fiyat artışlarının okullarımızdaki faturalara yansımalarının da çok olumsuz olduğu konusu bir kez daha sayın Bandikos’a iletilmiştir. Kendileri, bu konuda da bizimle aynı fikirde olduğunu ve bu sebeple okullara ayrılan ödeneklerin önümüzdeki eğitim yılı için ciddi anlamda arttırılması ve bu eğitim yılı için de, ek ödenek çıkartılması konusunda Bakanlığa görüş belirteceklerini ifade etmiştir.

Olumlu bir havada geçen ve diyaloğun önemine dikkat çekilen toplantının sonunda, her iki yetkili, azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için önerilerimize açık olduklarını beyan etmişlerdir.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, Sayın Bandikos ve sayın Simeonidis’e vakit ayırıp taleplerimizi ve fikirlerimizi dinleyip değerlendirdikleri için teşekkür ederken, karşılıklı anlayış ve diyalog içerisinde atılacak adımlarla, azınlık eğitiminin hak ettiği seviyeye geleceğine olan inancımızı kamuoyuna bir kez daha saygılarımızla bildiririz.”

AZINLIK OKULLARI ENCÜMENLER BİRLİĞİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz