Ana Sayfa Yunanistan Haber Yerli Yunan İHA’sı 8 Ay Sonra Ege Semalarında

Yerli Yunan İHA’sı 8 Ay Sonra Ege Semalarında

3
0

Türkiye’nin İnsansız Hava Araçı’nda (İHA) mesafe katetmesi Yunanistan’ı harekete geçirdi.

Selanik Aristotelio Üniversitesi’nde başlatılan çalışmalar aralıksız devam ederken, yapılan değerlendirmelere göre yaklaşık 8 ay sonra Yunanistan’ın yerli İHA’sının göyüzünde olacağı belirtiliyor.

Kıbrıs Rum Kesimi’nden olan Selanik Aristotelio Üniversitesi Rektör Yardımcısı Stratos Stilyanidis, alphanews.live habere yaptığı açıklamada, bunun yaklaşık yedi yıl önce Makine Mühendisliği Bölümü tarafından başlatılan ve Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi ve diğer ülkelerin ilgili devlet kurumlarının büyük ilgi gösterdiği bir proje olduğunu dile getirdi.

İki değişik İHA üzerinde çalıştıklarını dile getiren Rektör Yardımcısı Stratos Stilyanidis, şu an itibarıyla bunları “Büyük İHA” ve “Küçük İHA” olarak adlandırdıklarını söyledi.

Stilyanidis, “Büyük İHA”nın 7×4 boyutlarda tasarlandığını ve havada kalma süresinin 8-10 saat olduğunu ve 50 kg ağırlık taşıma kapasitesine sahip olacağını belirtti.

“Küçük İHA”nın da yatay ve dikey iniş yapmak için tasarlandığını, boyutlarının iki metre uzunluğunda ve bir metre genişliğinde olduğunu belirtti. Havada kalma süresinin yaklaşık 2 saat olacağını dile getiren Stilyanidis, “Küçük İHA”nın üzerine monte edilecek sensörler sayesinde harita uygulamaları ve gözetim ağırlıklı görevlerde kullanılmak üzere tasarlandığını belirtiyor.

Neticede her iki İHA’nın da savunma ve güvenlik sektörlerinde kullanılmak üzere tasarlanmış ve önümüzdeki altı ay içinde tüm sistemlerin test edileceği ifade ediliyor.

Projede Kıbrıs Rum Kesimi’den iki özel şirketin yer aldığını ve bu şirketlerin donanım hem de yazılım üretiminde yer alacağı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz