Ana Sayfa Yunanistan Haber Yedi Aşamada Uygulanacak Olanlar, İşte Detaylar

Yedi Aşamada Uygulanacak Olanlar, İşte Detaylar

1
0

4 Mayıs tarihinden itibaren Koronavirüs sonrası uygulamalar ile ilgili detaylar belli oldu.

Yunanistan Koronavirüs sonrasına aşama aşama entegre olmayı ve günlük yaşama yeniden dönme programını açıkladı. Yedi aşama üzerinden normale dönüş aynen aşağıdaki gibi olacak.

Birinci aşama 4 Mayıs’ta, belirli mağazaların açılmasıyla başlayacak. Kırtasiyeler, elektikli beyaz eşya mağazaları, Araç Muayene İstasyonları (KTEO), spor malzemeleri satan mağazalar, kuaförler, tüketici pazarları, çiçekçiler, bir bölgeden bir diğer bölgeye halk pazarlarına seyahat edilecek.

İkinci aşama 11 Mayıs tarihinde perakendeciler dükkanların tamamı.

Üçüncü aşama 18 Mayıs tarihinde parklar ve bahçeler, arkeolojik alanlar, şans oyunları OPAP bayileri.

Dördüncü aşama 1 Haziran tarihinde alışveriş merkezleri 20 metrekareye 1 müşteri maske kullanımı zorunlu olacak. (bu merkezlerin içindeki yemek restoranları çalışmayacak). Ayrıca aynı tarihte sadece dış mekan olmak üzere restoran ve kafeteryalar, masalar arasında minimum mesafe iki metre, her masada sadece dört kişi.

Beşinci aşama Haziran ayı içinde yazlık sinemalar koltuk mesafesi şartıyla, ülke genelindeki 12 ay çalışan oteller açılacak.

Altıncı aşama Haziran ayı içinde eğlence parkları, öze ilişkin parklar ve açık oyun alanları açılacak.

Yedinci aşama Haziran ayı içinde restoranlar ve kafeler de kapalı alanda hizmet vermeye başlayacak, tatil konaklama ve spor tesisleri açılacak.  Bununla birlikte restoran ve kafelerde, standlar ve masalar arasında en az iki metre mesafe bulunacak. Antiseptik kullanımının yanısıra tüm personel tarafından maske ve eldiven kullanılması da zorunlu olacak.

Son olarak, metrekare başına maksimum müşteri sayısı uygulanacak: 3 metrekareye bir müşteri. Masalarda arkadaş grupların sınırlı olmasına özen gösterilecek ve her masaya 4 müşteri oturacak.

Okullarla ilgili detaylar ise 29 Nisan tarihinde Milli Eğitim ve Din İşleri Bakanı tarafından açıklanacak. Keza sportif faliyetlerin başlaması ile ilgili açıklama da aynı tarihte ilgili Bakanlık tarafından açıklanacak.