Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YEDİ KOCALI HÜRMÜZ” OYUNU DÖKTÜRMEYE DEVAM EDİYOR

“YEDİ KOCALI HÜRMÜZ” OYUNU DÖKTÜRMEYE DEVAM EDİYOR

18
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ve İskeçe Türk Birliği’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Tohum ve Çekirdek Tiyatro Topluluğu (TOÇEK) Sadık Şendil’in yazdığı“Yedi Kocalı Hürmüz” oyununu sahneledi.

Yönetmenliğini Şükran Raif’in yaptığı oyunun galası 12 Nisan tarihinde ve 13 – 15 Nisan tarihleri arasında da Gümülcine’deki eski REX sinema salonunda tiyatroseverle buluştu.

Dün akşam da tekrar sahne alan oyunu izlemeyen gelenler arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Alper Atak, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Mehmet Emin ve çok sayıda bir izleyici kitlesi katıldı.

Ayrıca tiyatroyu izlemeye gelenler arasında Kozlukebir belediyesi bayanlarından oldukça yüksek düzeyde bir katılım gerçekleşti. Konuyla ilgili olarak Kozlukebir Belediyesi Gelecek Listesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son akşamın gösterisi Kozlukebir Belediyesi’nin bayanlarına yönelik oldu. Gerek dini gerek kültürel etkinliklere göreve geldiği ilk günden beri büyük önem veren, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, bölgenin bayanlarına yine büyük bir hizmet sundu.

Kozlukebir Belediyesi’nin bayanları tiyatro gösterisini izleyebilmeleri için belediye başkanı Pazartesi akşamı tam 9 otobüs tahsis ederek bölgeden yaklaşık 450 bayanı Gümülcine’ye götürerek tiyatro gösterisini izlemelerine olanak sağladı.

Tiyatro gösterisine katılan yüzlerce bayan belediye başkanının verdiği hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını belirtiler. Salonda etkinlik önceki konuşma yapan Belediye Başkanı İbrahim Şerif’i konuşması sonrasında bölgenin bayanları uzun süre alkışladılar ve kendisine teşekkür ettiler.

Belediye Başkanı İbrahim Şerif de tiyatro gösterisini sonuna kadar bayanlarla birlikte izledi. Gösteri öncesinde konuşma yapan belediye başkanı Şükran Raif ve TOÇEK ekibini tebrik ederek bu tür etkinliklere bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da önem ve destek vereceğini belirttirmesi üzerine katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Başkonsolos İlhan Şener burada yapmış olduğu konuşmada tiyatro oyununu, çok başarılı bulduğunu belirterek, başta yönetmen Şükran Raif ve ekibini tebrik edip çalışmalarında başarılar diledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz