Ana Sayfa Yunanistan Haber Yaylalı: “Soykırımı Sultan Abdül Hamit Başlattı, Kemalist Devlet Son Aşamayı Gerçekleştirdi”

Yaylalı: “Soykırımı Sultan Abdül Hamit Başlattı, Kemalist Devlet Son Aşamayı Gerçekleştirdi”

5
0

“Pieria Pontuslular Birliği” tarafından sözde “Pontus Soykırımı”nın 100’üncü yılını anma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe vicdanı retçi İbrahim (Yannis Vasilis) Yaylalı konuşmacı olarak katıldı.

“Pieria Pontuslular Birliği” tarafından sözde “Pontus Soykırımı”nın 100’üncü yılını anma etkinliği düzenlendi. “Pontus Soykırımının Kronolojisi 1919-2019 – Pontus, Asırlık Kimliğin Geri Dönüşü” temalı etkinliğe PASOK eski Milletvekili Mihalis Haralambidis ve vicdanı retçi İbrahim (Yannis Vasilis) Yaylalı konuşmacı olarak katıldı.

Yannis Vasilis Yaylalı konuşmasında Türkiye aleyhinde oldukça sert sözler kullandığı görüldü. Yannis Vasilis Yaylalı özetle şu ifadeleri kullandı.

“Sömürgeci, faşist Türk devleti, Soykırımı Sultan Abdül Hamit döneminde başlattı ve Kemalist devlet üçüncü ve son aşamayı gerçekleştirdi.”

“Bugün burada, özellikle de Pontus Rumlarına karşı yapılan soykırımın Yunan devleti tarafından tanınmasına öncülük eden Mihalis Haralambidis ile birlikte bulunmak benim için onurdur. Sömürgeci, faşist Türk devleti, Soykırımı Sultan Abdül Hamit döneminde başlattı ve Kemalist devlet üçüncü ve son aşamayı gerçekleştirdi. Soykırımda 353.000 insanımız katledildi. Kurtuluş sürecinde, yüz binlerce kişi topraklarını terk etmek zorunda kaldı. Tabii ki, kaçamayanlar da vardı ve soykırımcı Türk devletinin zulmü altında yaşamaya mecbur kaldılar.”

PASOK eski Milletvekili Mihalis Haralambidis ise yaptığı konuşmasında sözde “Pontus Soykırımı”nın uluslararası boyutta tanınması için bundan sonraki aşamada atılması gereken adımları analiz ederek katılımcılarla paylaştı. Etkinlik koronun seslendirdiği matem ve ağıt dolu türkülerle son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz