Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “YAPILAN İKİ OLAY AZINLIK VE ÇOĞUNLUK İNSANINA ZARAR VERECEKTİR”

“YAPILAN İKİ OLAY AZINLIK VE ÇOĞUNLUK İNSANINA ZARAR VERECEKTİR”

18
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK), Batı Trakya’da son günlere yaşanan olayları kınayan bir yazı yayınladı. Yazıda, “Yapılan iki olayın da, Azınlık ve çoğunluk insanına zarar vereceğini ifade eder, böyle olayların tekrarlanmamasını diler, faillerin acilen bulunmasını temenni ederiz” ifadelerine yer veriliyor.

 

KINAMA

Gümülcine, 18 Nisan 2015

Batı Trakya’da son günlerde vuku bulan olaylar Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını derinden üzmüştür. İskeçe Şahin köyündeki provokatif eylemin ve Gümülcine, Yenice Mahallede bulunan Mahmutağa camiinin kundaklanması olayı Batı Trakyadaki haksızlıklara ve insan hakları ihlallerine dikkat çekmiştir.

Tarih boyunca dini yaşantıya, mabedlere ve komşuluk haklarına saygılı davranan Azınlık insanımız devletine karşı da  hiçbir kusur işlememiştir. İnsan gibi yaşamayı istemekten ve gösterdiği saygının kendisine de gösterilmesini beklemekten başka hiçbir arzusu olmamıştır.

Yapılan saldırının Azınlık ve Çoğunluk insanına zarar vereceğini ifade eder, böyle olayların tekrarlanmamasını diler, faillerin biran önce bulunup adalete teslim edilmesini temenni ederiz.

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz