Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yakında Yunan İHA’sına Sahip Olacağız”

“Yakında Yunan İHA’sına Sahip Olacağız”

14
0

Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Mecliste yaptığı konuşmada “3-4 insansız İHA prototipi geliştirdiler ve yaz aylarında Tesalya’da denemeler yapılacak” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos Mecliste yaptığı konuşmada “Aristotelio Üniversitesi araştırma ekibinin yetenek ve ustalığından, Avrupa fon fırsatlarından, savunma sanayimizden ve belirli bir zaman çizelgesinden yararlanarak, yakında Yunan İHA’sına sahip olacağız” dedi.

Bakan Panagiotopluos konuşmasının devamında, “Aristotelio Üniversitesi araştırma ekibi şimdiye kadar 3-4 insansız İHA prototipi geliştirdiler ve yaz aylarında Tesalya’da denemeler yapılacak. Türkiye’nin kendi İHA’larını geliştirmesi 15 yıl sürdü, ancak biz sadece pazılın parçalarını birleştirmemiz gerektiğini ve Yunan çabası yakında sonuç verecek” dedi.

Bakan Panagiotopulos, en kısa zamanda Amerika Birleşik devletleri’nden 3 adet İHA almayı amaçladıklarını ve bununla da Karadeniz’den Libya’ya stratejik izleme kabiliyeti elde edeceklerini, devam eden bir başka programda da iki adet İsrail yapımı İHA alımının da çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz