Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar “Vurulmaları ve Tecavüze Uğramaları İçin Hepsini Yunanistan’ın Her Yerine (Cezaevlerine) Dağıtıyorsunuz”

“Vurulmaları ve Tecavüze Uğramaları İçin Hepsini Yunanistan’ın Her Yerine (Cezaevlerine) Dağıtıyorsunuz”

1
0

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç, Atina’da tutuklanan Hırvat vatandaşları hakkında Yunanistan’a oldukça sert konuştu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanoviç, Atina’da tutuklanan Hırvat vatandaşları hakkında, “Yunan yetkilileri tarafından yapılan muameleye “Savaş Esirleri” değerlendirmesi yaptı.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç, 29 yaşında bir Yunan vatandaşının ölümü sonucu Yunanistan’da tutuklu bulunan ve Atina’daki olaylarla ilgili olarak suçlanan Hırvat vatandaşlarına Yunan makamları tarafından yapılan muameleyi “Savaş Esirleri” olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı Milanoviç özellikle, “yasanın uygulanmadığını” savundu ve “Bu insanlara savaş esiri muamelesi yapıyorlar. Ben Başbakan olsam ne yapabilirim diye düşünürdüm. Basit bir şey değil. Savaş kanunu gibi görünüyor. Onlara esir bir birim gibi davranıyorlar.

Nedenlerini, neden olduğunu ve özellikle Yunanistan’da olduğunu ve Yunanistan’ın UEFA’dan neler alabileceğini ve sorumluluğu 100 Hırvat’a devretmelerinin onlar için neden önemli olduğunu belirtebilirim.

Bir grup insanın içindeki haşaratı bulmak için beş gününüz var ve hepsini tutuklayıp vurulmaları ve tecavüze uğramaları için Yunanistan’ın her yerine (cezaevlerine) dağıtıyorsunuz. Mükemmel, işte Avrupa Birliği bu.

100 kişiyi beş gün boyunca kapalı tutamazsınız. Bu beş gün size ne olduğunu öğrenme fırsatı veriyor ve sonuçta onlar da insan ve vatandaşlarımızın da insan hakları var. Ancak Hırvat taraftarlar Yunanistan’da parazit muamelesi görüyor. Bunun demokrasi ve insan haklarına saygı ile alakası yoktur. Bugün Avrupa Birliği buysa, olmaması daha iyi.

​Neden Atina’ya gittiler, olay çıkarmaya mı gittiler bunu destekleyemem, ilginç bir davranış, ancak vatandaşların da hakları var. Cinayetin koşulları netlik kazanmadı, bilinmiyor. Şimdi, eğer Yunan makamları 100 kişiyi bir tür suni gözaltı yoluyla tutabilseydi, intikam veya toplu sorumluluk unsurları olacağını biliyorum. Bu insanın ölümünün koşulları bile daha henüz en net değil. Çoğu serbest bırakılmalı. Hepsini tutuklarlarsa fiilen askeri sıkıyönetim olur, hepsini tutuklayamazsınız.”

Volos’a nakledildiler

29 yaşındaki hayranlarının öldürülmesine yol açan olaylarla ilgili olarak suçlanan yedi Hırvat vatandaşı Volos’ta bulunan ve özellikle ergen olmayan yabancı uyruklu gençlerin bulunduğu özel tutuklular merkezine nakledildi.

Edinilen bilgiye göre, olası yaşanabilecek olaylardan kaçınmak üzere Volos cezaevlerindeki mahkumların kapasitesi neredeyse iki katı olduğundan dolayı Hırvatların bu merkeze nakledildikleri belirtiliyor. Hırvatlar diğer mahkumlardan ayrı bölüme konuldu ve diğer mahkumlarla birlikte bahçede havalanmaya çıkmayacaklar. Son olarak da önlem amaçlı bu merkezde polis gücünün de arttırıldığı belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz