Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN SÖPA SORUSU

ÜÇ MİLLETVEKİLİNDEN SÖPA SORUSU

19
0

SYRİZA Partisi Milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Kurakis Anastasios ve Kanellopulu MariaEğitim ve Dinişleri BakanlığınaAristotelio Üniversitesinde SÖPA’ nın yerine düşünülen Pedagoji bölümü ile ilgili uygulamayı sordular.

Soru Önergesi

Eğitim ve Dinişleri Bakanlığına

Konu: Aristotelio Üniversitesinde SÖPA’ nın yerine düşünülen Pedagoji bölümünün faaliyete geçmemesi.

Cunta rejimi tarafından kurulan SÖPA’da verilen eğitim seviyesi yetersizdi ve çağdaş eğitim ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Azınlığın ve eğitimcilerin uzun yıllar arzusu üzerine SÖPA N.3966/2011 sayılı kanun ile kapatılmıştır.Söpa mezunları, diğer akademik okullardan mezun olanlarla  aynı imkanlara sahip değillerdi.

Yerine düşünülen Aristolelio Üniversitesi Pedagoji Bölümünün, başlangıçta olumlu yönde ilerlemesine rağmen Eğitim bakanlığı tarafından gerekli adımlar atılmadığından dolayı bu bölüm işleve geçmemiştir. 

Azınlık okullarında görev yapacak öğretmenlere üniversite seviyesinde eğitim verilmesi önemli adım olmasına rağmen azınlık eğitiminin kalitesinin artırılması için sadece bu adım yeterli değildir. Azınlık eğitiminin tekrar yapılanması için geçmişteki kanayan yaraları geride bırakıp radikal tedbirler alınmalıdır.

 Eğitim Bakanlığı Azınlık Eğitiminle ilgilendiğini iddia ettiğinden,

Düzeyli Üniversite eğitimi  herkesin hakkı olduğu gibi Azınlık okullarındaki Türkçe eğitimi verecek öğretmenlerinin de hakkıdır. Yunan hükümeti azınlık öğrencilerinin çağdaş eğitim sistemine uyumunu eşit bir şekilde sağlamalıdır.

Toplumsal çoğulculuk toplumun tüm fertleri için gelişme ve ilerleme kaynağı olduğundan ve sosyal uyumun sağlanması için azınlıkların devletler tarafından korunması şart olduğundan,

Sayın Bakana sorulur:

1. Bakanlık Aristotelio Üniversitesi bünyesinde kurulan bu bölümün devamı için gerçekten ilgileniyor mu? Eğer ilgileniyorsa hangi girişimlerde bulunmuştur ?

2. Aristotelio Üniversitesi Pedagoji bölümü için maddi kaynaklarının artırılması, bu bölümün hukuki açıdan korunması ve yeterli bilgi donanımına sahip akademisyenlerin atanması için ne gibi girişimlerde bulunacaksınız?

3. Eğitimcilerin sistemli ve düzenli eğitim seminerleri görmelerini sağlıyacak birimin oluşması için ne gibi girişimlerde bulunacaksınız?

Soru Önergesini sunan Milletvekilleri

Zeybek Hüseyin

Kurakis Anastasios

Kanellopulu Maria

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz