Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar “Türkiye İle İlişkiler Doğu Akdeniz’deki Durum İçin Hayati Unsurlardan Biridir”

“Türkiye İle İlişkiler Doğu Akdeniz’deki Durum İçin Hayati Unsurlardan Biridir”

1
0

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Türkiye ile AB arasında daha güçlü bir ilişki geliştirilmesinde karşılıklı çıkar bulunduğuna inanıyoruz.” dedi.

AB ülkelerinin Dışişleri Bakanları Brüksel’de toplandı. Toplantının sona ermesinin ardından Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı basın toplantısında, Yunan APE-MPE haber ajansı tarafından “Ankara’nın bundan sonra hangi adımları atması gerektiği ve AB’nin bundan neler beklediği” sorusuna, Temsilci Josep Borrell, AB’nin Türkiye ile ilişkileri konusunun iki yönlü bir mesele olduğunu söylerken, Doğu Akdeniz’deki durumun Türkiye ile yapıcı ilişkileri yeniden tesis etme çabalarımızda hayati unsurlardan biri olduğunun altını çizdi.

Josep Borrell şu ifadeleri kullandı: “Bu iki yönlü bir şey. Sadece AB’nin Türkiye’den ne beklediği değil, Türkiye’nin AB’den ne beklediği de önemli. Açıkçası masada pek çok konu var. Türkiye bir kez daha, örneğin gümrük birliği anlaşmasının gözden geçirilmesi veya vize serbestisi ile ilgileniyor.

Bunlar, Türkiye’nin yakın gelecekte gündeme getirmek isteyeceği en önemli iki konu, ancak Doğu Akdeniz’deki gerginliğin azalmasını ve Kıbrıs müzakerelerinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen anlaşmalar temelinde yeniden başlatılması için ciddi çaba sarf edileceğini umuyoruz.

Yunanistan ile ilişkiler, Kıbrıs (Güney) ile ilişkiler ve Doğu Akdeniz’deki durum, Türkiye ile yeniden yapıcı ilişkiler kurma çabalarımızın hayati unsurları arasında yer alıyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz