Ana Sayfa Yunanistan Haber Türk Büyükelçiliğine İletilmek Üzere İmza Kampanyası Başlatıldı

Türk Büyükelçiliğine İletilmek Üzere İmza Kampanyası Başlatıldı

1
0

Dijital ortamda imza kampanyası başlatıldı ve toplanacak olan imzaların Türkiye’nin Atina’daki Büyükelçiliğine iletileceği belirtiliyor.

Yunanistan Pontus Federasyonu öncülüğünde Yunanistan’da kutlanan 19 Mayıs Sözde “Pontus Soykırımı”nı anma etkinlikleri kapsamında tarih yaklaştıkça çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu yıl Koronavirüs pandemisi dolayısıyla açık alanlarda yoğun katılımla etkinlikler yapılamayacak. Ancak küçük çaplı ve az katılımla da olsa Selanik başta olmak üzere, bölgelerde var olan Pontus anıtlarına çelenkler bırakılacak, mumlar yakılacak ve konuşmalar yapılacak.

Buna ilaveten Yunanistan Pontus Federasyonu tarafından internet ortamında imza toplama kampanyası başlatıldı. Toplanacak olan imzaların Türkiye’nin Atina’daki Büyükelçiliği’ne iletileceği belirtiliyor.

Son olarak Selanik Belediyesi de anma etkinlikleri kapsamında boş durmadı ve Belediye konağına sözde “Soykırımı” amınsatan dev bir bez pano asarak destek verdi.

Son olarak, Pontus Federasyonu tarafından yayınlanan açıklamada, “Osmanlı devletinin devamı olan Türk devletini, Hristiyan halklara 1914-1923 yılları arasında Asuri/Süryani/Keldani ve 353.000 Pontus Rumuna karşı  yapılan “Soykırımı” tanımaya davet ediyoruz” ifadelerine yer veriliyor.