Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TRAKYALI İŞADAMLARI: “YUNANİSTAN’IN YANINDAYIZ”

TRAKYALI İŞADAMLARI: “YUNANİSTAN’IN YANINDAYIZ”

17
0

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği, Tekirdağ Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve işadamları Batı Trakya’ya geldi. İlk olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret etti.

Cuma sabahı Gümülcine Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Gümülcine Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyaret edecek olan heyet, burada karşılıklı iş imkanlarının yollarını arayacak. Daha sonra İskeçe’ye geçecek olan heyet burada iskeçe Türk Birliği, İskeçe S. Müftülüğü ve ardından da İskeçe’deki Oda’ları ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Bu ziyareti Birlik gazetesine değerlendiren TASİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Muhsin Karakoç, “Tekirdağ Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği ile Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği olarak burada bulunuyoruz. Burada Gümülcine, İskeçe, Dedeağaç Sanayi Ticaret Odalarını ziyaret edeceğiz. Buralardaki bir takım iş imkanlarını karşılıklı olarak görüşeceğiz. Bu görüşmelerle ilgili eğer fırsatlar doğarsa onları değerlendirmeyi düşünüyoruz. Buralara kadar geldik ve elimiz boş gelmedik, inşallah hayırlı uğurlu olur ve Yunanlı dostlarımızla işadamlarıyla buradaki soydaşlarımızla karşılıklı olarak iş imkanlarını değerlendiririz.” dedi.

 

Mustafa Sarnıç: “Başkonsolosluk olarak her zaman iki ülke işadamlarının yanındayız.”

Ziyaret sonrası bir değerlendirme yapan Başkonsolos Mustafa Sarnıç, şunları söyledi:

“Bugün, Tekirdağ ve Çorlu’da kurulmuş olan iki önemli Sivil Toplum Kuruluşu ziyaretimize geldiler. İşadamlarımızdan oluşan derneklerimiz bugün Yunanistan’daki iş imkanlarını yerinde incelemek, gözlemlemek amacıyla bir ziyaret tertiplediler. Bu çerçevede Başkonsolosluğa gelerek bizden bölgedeki durum ve iş hayatı, çalışma koşulları, yatırım koşulları, işbirliği konusunda bilgi aldılar. Elimizden geldiğince onları çeşitli konularda aydınlatmaya çalıştık. Hakikaten özellikle sınır ötesi işbirliği anlamında iki ülke işadamlarının biraraya gelmesi, ortak yatırımlara gitmesi, bölgenin her bakımdan kalkınması açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bütün heyet üyelerine, Dernek başkanlarına bu ziyaretin hayırlı olmasını diledim. Bu ziyaretin ilk olmamasını, bundan sonra da firmalar bazında ikili temasları sürdürmelerinde yarar olduğunu ifade ettim. Sanırım programları çerçevesinde bölgedeki işadamlarıyla biraraya gelecekler, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her zaman iki ülke işadamlarının yanındayız. ” Dedi.

 

Nihat Biçer. “Biz insani değerleri göz önünde bulundurarak ticaret yapmayı amaçlıyoruz”

 

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Genel Sekreteri Nihat Biçer, bu ziyaret ile ilgili değerlendirmesinde şunları ifade etti:

“Bizler TUSKON’a bağlı iki dernek Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği, Tekirdağ Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği olarak buradayız. Ziyaretimizin amacı yeni işadamlarımızla birlikte burada yeni kapılar açılabilirmi, yani bölge halkını birbirine hem ticari açıdan hemde sosyal açıdan kaynaştırabilirmiyiz düşüncesiyle buralara geldik.

Bizler Türkiye olarak Yunanistan’daki soydaşlarımız olsun, Yunanlı işadamları olsun Yunanistan halkına faydalı olmak için buradayız. Sanayiciler ve işadamları olarak Yunanistan’a sanayi anlamında ne gerekirse yapmaya hazırız. Bizler sanayi olarak makine, tekstil ve gıda alanlarında, ayrıca ağır sanayilerimiz var, tüm bunları bünyemizde barındıran bir güç olarak her türlü işbirliğine açığız. Dolayısıyla buraya gelip Yunanlı ve soydaş işadamlarıyla çalışmaya hazırız.

Yunan işadamlarına sesleniyorum ve kendilerine samimi bir şekilde şu çağrıda bulunuyorum. Bize samimi bir şekilde kapılarını açsınlar, kolaylıklar sağlasınlar, yatırımların altyapısını oluştursunlar ve bizler buraya gelip yatırımlarımızı yapalım. Bunu hep birlikte yapalım. Şunu unutmasınlar, biz gittiğimiz bölgelere hep kardeşlik olarak, dostluk olaraktan gidiyoruz. Biz insani değerleri göz önünde bulundurarak ticaret yapmayı amaçlıyoruz, bizim derdimiz bu. Türk işadamlarının gelmesinden endişe eden işadamlarına sesleniyorum. Bizimle birlikte çalışsınlar. Biz kendilerine yardımcı olmaya hazırız ve onun için buradayız.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz